Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της κάρτας προνομίων για διαβητικούς ασθενείς μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 70KB||download file .jpg 79KB|
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, αριστερά με τον Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.ΔΙ Δημήτρη Συκιώτη, και δεξιά με τον επιστημονικό συνεργάτη Κώστα Αθανασάκη.


Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της κάρτας προνομίων για ʼτομα με Διαβήτη, που πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία για ʼτομα με Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκαν τα τελευταία στοιχεία σχετικά με το Διαβήτη, τον αριθμό των διαβητικών ασθενών αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου.


Ο Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στους ραγδαίους ρυθμούς αύξησης των διαβητικών ασθενών παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία και η ιατρική κοινότητα οφείλει να στηρίξει τους διαβητικούς ασθενείς ‘Το Κράτος μέσω των ασφαλιστικών φορέων, οφείλει να παρέχει εντελώς δωρεάν εξετάσεις και να προσφέρει με χαμηλό κόστος τα διάφορα απαραίτητα για αυτούς είδη. Η προσπάθεια μέσω της ειδικής κάρτας, στόχο έχει να καλύψει τα κρατικά κενά απέναντι στους ασθενείς αυτούς, ιδιαίτερα σήμερα, που η ‘Τροϊκανή Κυβέρνηση’ στα ζητήματα Πρόνοιας, Ασφάλειας, Περίθαλψης, υστερεί τραγικά. Έτσι μέσω αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας στα ζητήματα που αφορούν διατροφικές συνήθειες με αγορά διαφόρων ειδών διατροφής και υπόδησης, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά όπου υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των κάτω άκρων, θα βοηθηθεί σημαντικά η κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας’ ανέφερε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης.


Σε αυτό το πλαίσιο, επαίνεσε την πρωτοβουλία της ΕΛ.Ο.ΔΙ για την έκδοση κάρτας προνομίων πανελλαδικής εμβέλειας -μίας κάρτας που απευθύνεται στο 10% του ελληνικού πληθυσμού- με ειδικές εκπτώσεις σε διαφόρων ειδών υπηρεσίες για το σύνολο των ασθενών με Διαβήτη.


Για τη φιλοσοφία και τα πλεονεκτήματα της κάρτας που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, μίλησαν ο Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.ΔΙ Δημήτρης Συκιώτης, ενώ στο υψηλό κόστος ζωής των διαβητικών ασθενών αναφέρθηκε ο επιστημονικός συνεργάτης για τα οικονομικά της Υγείας Κώστας Αθανασάκης, επισημαίνοντας, παράλληλα, πόσο σημαντικό να υπάρχει μία εκπτωτική δυνατότητα για τους ανθρώπους αυτούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο