Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Εστίας Πατερικών Μελετών παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email







|download file .jpg 103 Kb|

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ χαιρετίζει τους σκοπούς της νεοϊδρυθείσας Εστίας Πατερικών Μελετών.


Στην παρουσίαση της νεοσυσταθείσας Εστίας Πατερικών Μελετών, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που δίνει νομική υπόσταση σε μία επί σειρά ετών πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου αλλά και των συνεργατών του, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης έγινε, επίσης, η παρουσίαση του βιβλίου «ʼββας Ισαάκ ο Σύρος, ο αδικημένος ʼγιος» του αιδεσιμότατου Ιωάννου Φωτόπουλου, ιδρυτικού μέλους της Εστίας.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, χαιρέτισε την ίδρυση της Εστίας Πατερικών Μελετών και την αποστολή της, δηλαδή να προωθήσει τους σκοπούς της Ορθόδοξης εκκλησιαστικής παράδοσης, αναλαμβάνοντας ρόλο θεματοφύλακα της Ορθόδοξης Πατερικής και Εκκλησιαστικής Γραμματείας, και ευχήθηκε στα μέλη της Εστίας καλή επιτυχία στο έργο τους.


«Μέσα από την Εστία Πατερικών Μελετών ανοίγει το πεδίο της διαλεκτικής αντιπαράθεσης σε θέματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος αλλά και προωθείται η σπουδή και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Σημαντικός είναι και ο φιλανθρωπικός ρόλος που αναλαμβάνει θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο, και στηρίζοντας τους αδύναμους συνανθρώπους μας στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Αναλυτικά για τους σκοπούς της Εστίας Πατερικών Μελετών μίλησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος, και τέως καθηγητής της Ριζάρειου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Για το βιβλίο «ʼββας Ισαάκ ο Σύρος, ο αδικημένος ʼγιος» μίλησαν ο οσιολογιώτατος μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Δρ. Θεολογίας, ο Φώτης Σχοινάς, Δρ. Φιλοσοφίας και σχολικός σύμβουλος μέσης εκπαίδευσης και ο αιδεσιομολογιώτατος πατέρας Αθανάσιος Λαγουρός, πτυχιούχος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής, και εκδότης του βιβλίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, πατέρες της Εκκλησίας, μέλη της Εστίας, και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο