Στην αδελφοποίηση με το Δήμο Λακατάμιας Κύπρου προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η αδελφοποίηση με τον Δήμο Λακατάμιας ανοίγει νέες προοπτικές στη διαμόρφωση καινοτόμων πολιτικών και πρακτικών των δύο Δήμων, συνιστώντας εγγύηση μιας ουσιαστικής συνεργασίας τους σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού, υπογράφουν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο Δήμων


download _.jpg file 160 KBΟι αντιπροσωπίες των Δήμων Αμαρουσίου και Λακατάμιας, που υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης.
 
download _.jpg file 124 KB

Στην αδελφοποίηση με το Δήμο Λακατάμιας Κύπρου προχώρησε πρόσφατα ο Δήμος Αμαρουσίου.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στις αρχές του μήνα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού.

Με την αδελφοποίησή τους αυτή, οι Δήμοι Λακατάμιας και Aμαρουσίου σηματοδοτούν μια ενισχυμένη πορεία συνεργασίας ανάμεσα τους, η οποία άρχισε άλλωστε με τη συμμετοχή του Δήμου Λακατάμιας στην πρωτοβουλία του Δήμου Aμαρουσίου «Δίκτυο Ποιοτικών Πόλεων της Eυρώπης – Q Cities». Οι δύο δήμοι θα συνεργαστούν στην προώθηση και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών σε έργα σχεδιασμού και υποδομής, καθώς και στη συνεργασία στον κοινωνικό και στον πολιτιστικό τομέα.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Με το Δήμο της Λακατάμιας μας συνδέουν οι κοινές πολιτισμικές καταβολές και παραδόσεις, η γλώσσα, τα κοινά πρότυπα ανάπτυξης, καθώς και ο κοινός τρόπος αντιμετώπισης των σύγχρονων προβλημάτων. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμμετοχής των δύο Δήμων στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Q-cities, του οποίου πρόσφατα υπογράψαμε μαζί το καταστατικό σύστασης, έχουν ήδη διατυπωθεί οι κοινοί μας προβληματισμοί, αλλά και οραματισμοί για την ανάπτυξη νέων διοικητικών προτύπων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πιστεύω ακράδαντα, ότι η αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο της Λακατάμιας αποτελεί μια πρωτοβουλία η οποία θα ανοίξει νέες προοπτικές στη διαμόρφωση καινοτόμων πολιτικών και πρακτικών των δύο Δήμων, συνιστώντας εγγύηση μιας ουσιαστικής συνεργασίας τους σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού στην ομιλία του, καλωσόρισε την αντιπροσωπία του Δήμου Αμαρουσίου και τόνισε: «H αδελφοποίηση των Δήμων Λακατάμιας και Αμαρουσίου, αποτελεί για μας, μια ιστορική, αλλά και ουσιαστική πράξη, για να οικοδομήσουμε μαζί, αδελφικούς δεσμούς, στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι τιμή μας, ως περιφερειακός δήμος της πρωτεύουσας Λευκωσίας, να έχουμε αδελφό δήμο, ένα αντίστοιχο, δυναμικά αναπτυσσόμενο δήμο, της περιφέρειας της Αθήνας».

Ο κ. Ιατρού πρότεινε την τη δημιουργία ενός αγάλματος – προτομής του μεγάλου αθλητή, του μαρουσιώτη πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, «για να είναι έτσι, συμβολικά, το Μαρούσι, μόνιμα παρόν στη Λακατάμια, και ο Σπύρος Λούης, να μπει στις καρδιές όλων των Κυπρίων στη Λακατάμια».

Μετάβαση στο περιεχόμενο