Στην 9η Ετήσια Εκδήλωση BRAVO 2018 με θέμα τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Αν δεν αποκεντρωθεί το κράτος και δεν αλλάξει η δομή λειτουργίας του, δεν θα επιτύχουμε κανέναν από τους περιβαλλοντικούς  στόχους μας και θα είμαστε υπόλογοι στις νεότερες γενιές»

 

Την ανάγκη να αναλάβουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς τις ευθύνες τους για την ανεπαρκή, έως σήμερα, αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας προς όφελος του περιβάλλοντος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την 9η Ετήσια Εκδήλωση BRAVO 2018, που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με βασικό μήνυμα  «Πολιτεία – Φορείς – Επιχειρήσεις – Τοπική Αυτοδιοίκηση – Κοινωνία Πολιτών ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» η εκδήλωση διοργανώθηκε από το QualityNet Foundation, με τη συμμετοχή 20 και πλέον ομιλητών και συμμετεχόντων σε έναν διάλογο με θέμα «Οι προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής. Νέα μοντέλα ανάπτυξης, Συνεργασίες, Πολιτική Προστασία».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και άλλοι εκπρόσωποι από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Κοινωνικών Εταίρων, των Επιχειρήσεων και της Κοινωνίας Πολιτών  συζήτησαν και κατέθεσαν προτάσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισης, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως είναι καθήκον όλων των αρμοδίων να δράσουν ενωμένοι για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Ζούμε σε μία χώρα που μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμα για να τις αξιοποιήσουμε; Τι περιμένουμε; Δείτε τι γίνεται στη χωματερή της Φυλής την οποία επισκέφτηκα πρόσφατα. Έχει κορεστεί και αποτελεί πλέον μία εν δυνάμει υγειονομική βόμβα για την Αττική. Φταίμε εμείς οι Δήμαρχοι γι΄αυτό; Ας σταματήσουν κάποιοι να μας πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών γιατί με τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών δεν παίζουμε».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η πολιτεία οφείλει να δρομολογήσει πολιτικές και να θεσμοθετήσει νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος, παράλληλα με εκπαιδευτικές δράσεις που πρέπει να γίνονται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και τόνισε πως «αν δεν αποκεντρωθεί το κράτος και δεν αλλάξει η δομή λειτουργίας του, δεν θα επιτύχουμε κανέναν από τους στόχους μας και θα είμαστε υπόλογοι στις νεότερες γενιές».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης βράβευσε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις πρωτοβουλίες τους σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ενέργειας & Περιβάλλοντος, και υποστηρίχθηκε από το ΣΕΒ και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το ΕΒΕΑ, την ΕΝΠΕ, με τη συμμετοχή των κ. κ. Κώστα Αγοραστού, Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Σίμου Αναστασόπουλου, Προέδρου Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιώργου Βερνίκου, Προέδρου Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, Κωνσταντίνου Καρτάλη, Καθηγητή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λόη Λαμπριανίδη, Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Πηνελόπης Παγώνη, Ανώτερης Διευθύντριας Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Ευτύχιου Σαρτζετάκη, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μέλους Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος και Νίκου Χαραλαμπίδη, Γενικού Διευθυντή Greenpeace.

 

Σχετικά αρχείαΣτην 9η Ετήσια Εκδήλωση BRAVO 2018 με θέμα τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στην 9η Ετήσια Εκδήλωση BRAVO 2018 με θέμα τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2


Στην 9η Ετήσια Εκδήλωση BRAVO 2018 με θέμα τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο