Στην 8η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους ο Γ. Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η ορθή χρήση τεχνολογιών από τους νέους μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της ασφάλειας τους καθώς και στην ανάπτυξη δημιουργικών εργαλείων επιμόρφωσης»

Tη θέση ότι το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό παράγοντα ανάπτυξης  των παιδιών και των εφήβων σε τομείς που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά και την μάθηση διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε σχετική ημερίδα που διοργανώθηκε χθες στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Δρακόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης «η ορθή χρήση τεχνολογιών από τους νέους μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της ασφάλειας τους καθώς και στην ανάπτυξη δημιουργικών εργαλείων επιμόρφωσης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας και από τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία».

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η παιδεία του σύγχρονου παιδιού ξεκινά από το πρώτο του κλικ» και πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ στηρίζει  ενεργά την προσπάθεια που γίνεται καθώς όπως ανέφερε «τα παιδιά μας θα πρέπει να αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας όπου όλοι, μικροί και  μεγάλοι θα γνωρίζουν να προστατεύουν τον εαυτό τους».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως με την ευκαιρία της εφαρμογής του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα από τις 25 Μαΐου, θα πρέπει να ανοίξει το θέμα του τρόπου που οι γονείς θα πρέπει να ασκούν τον γονικό τους ρόλο στην εποπτεία των παιδιών στο μέσο, επισημαίνοντας πως η γονική συγκατάθεση μέχρι τα 16 έτη για τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να δίνεται μετά από αρκετή  σκέψη.

Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να εκπαιδευθούν οι Έλληνες πολίτες σε ψηφιακές δεξιότητες και σε κριτική σκέψη στο διαδίκτυο.

Η εκδήλωση είχε τίτλο “8η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους. Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται” . Μεταξύ άλλων ομιλίες και τοποθετήσεις πραγματοποίησαν  οι παρακάτω:  Γ. Ζωγράφος, Καθηγητής Χειρουργικής, Αντιπρύτανης Παν/μίου Αθηνών, Α. Τσίτσικα  Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής και Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Μ. Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής  Διευθύντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Λ. Θωμαϊδου, Θ. Ψαλτοπούλου,  κ.α.

 

Σχετικά αρχείαΣτην 8η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους ο Γ. Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ_1


Στην 8η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους ο Γ. Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο