Στην 1η Επιστημονική Ημερίδα μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων Ορθοπαιδικών παρευρέθη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης  με τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Γ. Μαχαιρά, τον Πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ Π. Ευσταθίου, τον Διοικητή της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Β. Κοντοζαμάνη, την Αντιδήμαρχο Κηφισιάς Ν. Βλάχου και τον Πρόεδρο της Ορθοπαιδικής Εταιρίας της Κίνας, κατά τη διάρκεια της 1ης Επιστημονικής Ημερίδας.


Με στόχο την ανταλλαγή των γνώσεων και της επιστημονικής εμπειρίας διεξήχθη η 1η Επιστημονική Ημερίδα μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων Ορθοπαιδικών με θέμα “Current  Concepts in Reconstructive Hipand Knee Surgery” που διοργάνωσε η Διοίκηση και η Ιατρική Υπηρεσία του ΚΑΤ-ΕΚΑ, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Χ.Ο.Τ και τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


Παρουσία του Υπουργού Υγείας κου Γεωργιάδη, του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του ΙΣΑ κου Πατούλη, του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κου Μαχαίρα του Προέδρου της Ορθοπαιδικής Εταιρείας της Κίνας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία 40 Κινέζων ορθοπαιδικών γιατρών και πολλών συναδέλφων του ΚΑΤ-ΕΚΑ. Μετά το πέρας της ημερίδας, οι συνάδελφοι ορθοπαιδικοί της Κίνας ξεναγήθηκαν στα χειρουργεία και παρακολούθησαν την άσκηση της Ορθοπαιδικής σε όλα τα επίπεδα τριτοβάθμιας περίθαλψης του νοσοκομείου.


Καλωσορίζοντας την κινεζική αντιπροσωπεία των Ορθοπαιδικών ο Υπουργός Υγείας κος ʼδωνις Γεωργιάδης, τόνισε τη σπουδαιότητα της διακρατικής και διαπολιτισμικής ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων στην ιατρική επιστήμη.


Κατά τη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ορθοπαιδικής Εταιρείας της Κίνας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής αντιπροσωπείας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης, ως Ορθοπαιδικός ο ίδιος, τόνισε τις δυνατότητες ανάπτυξης κοινών δράσεων, βασισμένων στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα της Ορθοπαιδικής, λέγοντας: «Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορούμε να μάθουμε και να διδάξουμε, να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση και την κλινική μας εμπειρία σε ένα διαπολιτισμικό πάνελ με άξονα την evidence based medicine και τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Η Ιατρική Επιστήμη του Ιπποκράτη και η Ιατρική Τέχνη της Κίνας σήμερα συναντώνται σε αυτό το επιστημονικό φόρουμ με προοπτική την ιατρική καινοτομία του 2014. Ας μην ξεχνούμε ότι τόσο οι Έλληνες όσο και οι Κινέζοι έχουν μεγάλη παράδοση στην ανθρωποκεντρική και ανθρωπιστική επιστήμη της Ιατρικής».


Κατά το χαιρετισμό του ο κος Πατούλης δε δίστασε να αναφέρει την αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με την πόλη Τσάογιανγκ της Κίνας με στόχο την ανάπτυξη ευρωασιατικών δεσμών με αμφίδρομες ευκαιρίες αειφόρου ανάπτυξης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο