Στη τελική ευθεία η λειτουργία της πρώτης Διαδημοτικής Συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 155KB|


Γ. Πατούλης: Νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το όραμα μας βρίσκεται στον τελικό στάδιο υλοποίησης  

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και των ομολόγων του των όμορων Δήμων Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεύκης  και Λυκόβρυσης  πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στόχος της συνάντησης ήταν να αναπτυχθεί η δυνατότητα διευθέτησης των παραμέτρων λειτουργίας της πρώτης Διαδημοτικής Συγκοινωνίας, που θα ενώνει το Μαρούσι με τις τέσσερις πόλεις και η κατάθεση των τελικών προτάσεων στον ΟΑΣΑ.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη για τη λειτουργία της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας ξεκίνησε πριν από δυόμιση χρόνια και σήμερα βρίσκεται στη φάση του τελικού σχεδιασμού για την υλοποίησή της, μετά την υιοθέτησή της στον επανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών από το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών.  

Συγκεκριμένα στη συνάντηση των Δημάρχων εξετάστηκαν:

– Η τελική γραμμή της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας που θα ενώνει το Μαρούσι με τις πόλεις Βριλήσσια, Μελίσσια, Πεύκη και Λυκόβρυση.
– Ο διακριτός τρόπος εμφάνισης των μικρών ευέλικτων λεωφορείων της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας
– Ο χρόνος αναμονής και οι ώρες λειτουργίας
– Το αντίτιμο για τους κατοίκους δημότες να είναι μηδενικό

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
« Νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το όραμα μας για τη λειτουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας  βρίσκεται στον τελικό στάδιο υλοποίησης.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους Δημάρχους των όμορων Δήμων και αναμένω να καταθέσουν τις τελικές προτάσεις τους μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ώστε από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η λειτουργία της διαδημοτικής συγκοινωνίας.»

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο