Στη συζήτηση του Κ.Κ.Ε για την Υγεία παραβρέθηκε έπειτα από σχετική πρόσκληση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΣτη συζήτηση για το δημόσιο σύστημα Υγείας που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση.


Στην παρέμβασή του ο κ. Πατούλης, μίλησε για ανελαστικές δαπάνες και κόκκινες γραμμές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη ανεξάρτητες από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία εάν δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε μία ανθρωπιστική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε τον έλεγχο. Αντίθετα ο Ι.Σ.Α τάσσεται υπέρ του εξορθολογισμού, του ελέγχου και της ηλεκτρονικής καταγραφής. Μέσα από το νοικοκύρεμα θα προκύψουν τα σαφή όρια των δαπανών» προσέθεσε ο κ. Πατούλης.


Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναστολής λειτουργίας και των συγχωνεύσεων κλινικών και νοσοκομείων επεσήμανε ότι πριν από οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να έχει προηγηθεί μελέτη με πληθυσμιακά κριτήρια ανά ειδικότητα για κάθε περιοχή προκειμένου να μην υπάρξει επικινδυνότητα. Κλείνοντας ο κ. Πατούλης, σημείωσε ότι ο Ι.Σ.Α παρακολουθεί τις απόψεις και τα προγράμματα όλων των κομμάτων και όμοια θετικά ανταποκρίνεται σε κάθε πρόσκληση για να καταθέσει τις θέσεις και προτάσεις του.
Τις θέσεις του Ι.Σ.Α για την Υγεία κατέθεσε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στη συζήτηση του Κ.Κ.Ε.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο