Στη συνάντηση των Δημάρχων με την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Λούκα Κατσέλη, στο περιθώριο της συνάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου με του Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής.
|download file .jpg 86 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη.
|download file .jpg 119 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έθεσε το πολύ σοβαρό ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Υπουργό κα Λ. Κατσέλη στη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας. Παρόντες στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός Γ. Κουτρουμάνης, οι Υφυπουργοί Α. Νταλάρα και Β. Κεγκέρογλου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
|download file .jpg 100 KB|


Στη συνάντηση των Δημάρχων της Περιφέρειας Αττικής με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης του Εθνικού Επιχειρηματικού Σχεδίου για τη στήριξη της εργασίας, και αφορούσε στην ενημέρωση των Δημάρχων για τις νέες δράσεις του Υπουργείου Εργασίας  
που θα αρχίσουν να υλοποιούνται τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, το τοπικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης απασχόλησης, τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, καθώς και τη συγκρότηση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Στη τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έθεσε το πολύ σοβαρά ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Υπουργός κα. Λούκα Κατσέλη απάντησε ότι για το 2011 το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ για το 2012 και μετά θα εξετασθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης του προγράμματος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης δήλωσε «η συζήτηση με την Υπουργό ήταν εποικοδομητική, ως απαρχή μιας συνεργασίας που θα πρέπει να έχει το Υπουργείο με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κοινό στόχο την προώθηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πρέπει να συνεχισθεί, καθώς είναι το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα μέριμνας προς τον αδύναμο συμπολίτη μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε στη διακοπή του και έγκαιρα θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησής του από κρατικούς πόρους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο