Στη συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου συμμετείχε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 121 KB||download file .jpg 95 KB|
Στη συνάντηση των εμπειρογνωμόνων για το σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου συμμετείχε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας με τον Διευθυντή του κ.Σ.Παπασπυρόπουλο.


Στην ημερίδα των εμπειρογνωμόνων από το χώρο της Ιατρικής, των Οικονομικών της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το σχεδιασμό του εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου συμμετείχε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, στο οποίο είναι μέλη 126 Καλλικρατικοί Δήμοι. 


Εκ μέρους του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας παραβρέθηκε ο Διευθυντής κ.Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω των Δήμων στη διαχείριση του εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.


Παρεμβάσεις στην ημερίδα έγιναν επίσης από τον Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Κοσμήτωρα της  Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ)  Γ. Κυριόπουλο, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών & Πρόεδρο του ΕΟΦ Γ. Τούντα, και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ Κ. Σουλιώτη, ενώ την ευθύνη για τη διοργάνωση της ημερίδας είχε ο Καθηγητής Ογκολογίας του Παν/μίου Ηρακλείου Κρήτης κ. Γεωργούλιας. Η Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.               


Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο Μήνας Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον Παγκόσμιο Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, θεσμοθετημένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.          


Κατά το μήνα Μάρτιο, που ήταν ο Μήνας Προληπτικού Ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου το έτος 2011 έγιναν 3.500 εξετάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Όσοι διαγνωσθούν με θετικό δείγμα στις εξετάσεις θα παραπεφθούν στον θεράποντα ιατρό, σύμφωνα με τη διαδικασία που υπάρχει στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο