Στη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η μητροπολιτική διακυβέρνηση είναι το κλειδί για να μην συνεχίζουν να μαραζώνουν η Αθήνα και οι γειτονιές της»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Θησείο.

Σε κλίμα κατάνυξης, χοροστατούντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, κ.κ. Κλήμη και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού πατήρ Χρήστου ο κ. Πατούλης μαζί με πλήθος πιστών παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και ακολούθως συνόδευσαν την περιφορά της εικόνας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες και συζήτησε μαζί τους για ζητήματα που σχετίζονται με τα καθημερινά προβλήματα στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και με τις παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της πρωτεύουσας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Εύχομαι σε όλους τους εορτάζοντες χρόνια πολλά και ευημερία στη ζωή τους. Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω τη συγκινητική λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αθήνας, το Θησείο. Παράλληλα είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους κατοίκους της περιοχής που παραβρέθηκαν στη θεία λειτουργία για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους στις γειτονιές της Αθήνας. Η πρωτεύουσα δεν έχει την εικόνα που της αξίζει και αυτό πρέπει να αλλάξει. Όχι με μαγικά ραβδιά αλλά με σχέδιο και όραμα. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως αν δεν περάσουμε από το συγκεντρωτικό κράτος στο μοντέλο της μητροπολιτικής διακυβέρνησης, η Αθήνα και οι γειτονιές της θα συνεχίσουν να μαραζώνουν. Εμείς που υπηρετούμε χρόνια την Αυτοδιοίκηση ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία ισχυρή τοπική διακυβέρνηση, όπως εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη».

 

Σχετικά αρχείαΣτη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (1)


Στη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο