Στη γιορτή για τον ερχομό του νέου χρόνου του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στα μέλη και τους φίλους του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, παρουσία της Προέδρου Δ. Τσουκλείδου και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμές ευχές για το νέο έτος με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου.


Με εκατοντάδες μέλη και φίλους του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης γιόρτασε τον ερχομό του νέου χρόνου, ανταλλάσοντας θερμές ευχές για το 2013 με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα ανατείλει μία νέα καλύτερη εποχή για τη χώρα μας.


Την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2013 διοργάνωσε η Πρόεδρος κα Δήμητρα Τσουκλείδου και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κος Γιώργος  Πατούλης αναφέρθηκε στο πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με το οποίο η τοπική κοινωνία έχει περιβάλει τις ευπαθείς ομάδες της πόλης και ευχαρίστησε όλους όσους μέσα από την ευγενική χορηγία τους στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων από την κρίση συμπολιτών μας.
Τη νέα χρονιά -πρόσθεσε- θα εντείνουμε περαιτέρω την προσπάθεια μας για τη διασφάλιση πόρων από το ΕΣΠΑ για να συνεχιστεί το πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών της πόλης, μέσα από το οποίο επιδοτείται η δωρεάν φύλαξη και σίτιση δεκάδων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Ο κος Πατούλης αναφερόμενος στα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν το 2013 στη πόλη τόνισε ότι «σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά, δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη καμία ευκαιρία. Ήδη, ξεκινά η Βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου, ενώ έχει αξιολογηθεί θετικά και οδεύει για χρηματοδότηση η πρόταση για την αισθητική αναβάθμιση και την Βιοκλιματική ανάπλαση των γειτονιών της πόλης. Επίσης έχει ξεκινήσει και προχωρά η κατασκευή του νέου παιδικού σταθμού της Κοκκινιάς, ενώ προβλέπεται η εκπόνηση μιας σειράς αναγκαίων μελετών για έργα κρίσιμα, όπως η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας γειτονιών της πόλης. Θα προχωρήσει επίσης η συντήρηση βασικών υποδομών, όπως πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων, έργων αποχέτευσης κ.α. καθώς και η συντήρηση κτιριακών υποδομών.»
Το 2013 στόχος μας κατέληξε ο κος Πατούλης «είναι  να λειτουργήσει ο Δήμος μας με υψηλά στάνταρς, να στηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη και να γίνουν έργα χρήσιμα για την πόλη.»


Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Δήμητρα Τσουκλείδου χαιρετίζοντας τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου σημείωσε πως «στις δύσκολες περιόδους της ανθρωπότητας ξυπνούν οι έμφυτες ανθρώπινες αρετές και έτσι η ανθρωπότητα ξεπερνά τις δυσκολίες και οικοδομεί ένα καλύτερο αύριο.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θα διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Ελπίδα είμαστε όλοι εμείς οι συνειδητοποιημένοι πολίτες και όπως εξάλλου έχει πει και ο Ελύτης « Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα μείνει μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι, που σημαίνει ότι με άλλα τόσα μπορείς να την ανασυνθέσεις. Με αυτογνωσία, δυναμισμό και αλληλεγγύη όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε σε πιο στέρεες  βάσεις μια καινούργια Ελλάδα.»
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κος Νικόλας Αλεπούς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σμυρνής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο