Στη δίνη των πυρκαγιών βρέθηκε φέτος το Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Στην πρώτη γραμμή της μάχης η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στην κατάσβεση και στην αποτροπή της εξάπλωσή τους

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής αντιμετώπισε 17 περιστατικά πυρκαγιών στα όρια της πόλης, κατά τη θερινή περίοδο, τα περισσότερα από τα οποία θεωρούνται κακόβουλες ενέργειες και ερευνώνται από το ανακριτικό της πυροσβεστικής.
Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο στους όμορους Δήμους όλες μαζί οι πυρκαγιές δεν φθάνουν στον αριθμό αυτών του Αμαρουσίου!

Σε όλες τις περιπτώσεις η Πολιτική Προστασία ανταποκρίθηκε με επαγγελματισμό, αποτρέποντας την εξάπλωσή τους και προστατεύοντας τις περιουσίες των πολιτών και το πράσινο της πόλης.

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έθεσε στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και εγρήγορση το έμψυχο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας και τις εθελοντικές ομάδες.

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, οι ομάδες επιφυλακής της Υπηρεσίας  κατέσβησαν τέσσερεις (4) πυρκαγιές στην περιοχή Αναβρύτων, τρεις (3) στο Πολύδροσο, τρεις (3) στο Ψαλίδι, δύο (2) στο Νέο Μαρούσι, δύο(2) στις Εργατικές Κατοικίες, δύο (2) στη Νέα Φιλοθέη και μία (1) στο Στούντιο Α.

Παράλληλα, πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου περιπολούσαν όλο το 24ωρο σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως στο Δάσος Συγγρού, στο Κτήμα Καρέλλα, στη παραρεμάτιο περιοχή Πολυδρόσου και Νέα Λέσβου, στο Κτήμα Μιμικόπουλου και σε εκτός σχεδίου περιοχές, έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα για την καλύτερη φύλαξη του Δάσους Συγγρού ενισχύθηκε το πυροφυλάκειο με δύο ακόμη άτομα από τον ΣΠΑΠ.
Σημαντική ήταν η συμβολή του έμψυχου δυναμικού της Πολιτικής Προστασίας στην κατάσβεση πυρκαγιών σε όμορους Δήμους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την άμεση αντίδραση κατάσβεσης των πυρκαγιών,  αλλά και τον προβληματισμό του για το πλήθος των πυρκαγιών  που εκδηλώθηκαν  και οι οποίες ερευνώνται από το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

Παράλληλα ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που νυχθημερόν εργάστηκαν για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του πρασίνου της πόλης.

Εντός του 2016 έχει προβλεφθεί η προμήθεια 2 οχημάτων 4χ4 με πυροσβεστικό εξοπλισμό που θα ενισχύσουν το στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας. Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν το χειμώνα μαζί με τα άλλα δύο οχήματα μεσαίου τύπου που διαθέτει ο Δήμος στη μάχη με τα χιόνια, αλλάζοντας τον πυροσβεστικό εξοπλισμό με αλατιέρες και λεπίδες.
Επίσης για τον καλύτερο συντονισμό του προσωπικού και του στόλου των οχημάτων, η Διοίκηση προχωρεί στον εξοπλισμό τους  με ασυρμάτους, ώστε το Κέντρο Επιχειρήσεων να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή μέσω GPS που βρίσκεται κάθε όχημα και κάθε εργαζόμενος.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι δεκάδες είναι τα περιστατικά  που η Πολιτική Προστασία επενέβη για την κοπή και την απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών και δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων και ειδικότερα στις περιοχές: Νέας Φιλοθέης, ΚΑΤ, Στούντιο Α, Αναβρύτων, Νέο Μαρούσι, Πολυδρόσου, Κέντρου και Σωρού.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τις πυρκαγιές στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 2 από τις πυρκαγιές στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 3 από τις πυρκαγιές στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 4 από τις πυρκαγιές στο Μαρούσι

Μετάβαση στο περιεχόμενο