Στη διημερίδα «Το κάπνισμα μία παγκόσμια πολυοργανική νόσος με πρόληψη», της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Στην επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Το κάπνισμα μία παγκόσμια πολυοργανική νόσος με πρόληψη», που διοργάνωσε η Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.

Στη διημερίδα έγκριτοι επιστήμονες και ειδικοί θα αναλύσουν τις σοβαρές συνέπειες του καπνίσματος ενεργητικού και παθητικού και την πληθώρα των σοβαρών ασθενειών που προκαλούνται από αυτό, με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να θεωρεί το κάπνισμα ως την πρώτη αιτία θανάτου, η οποία είναι αναστρέψιμη και έχει δυνατότητες πρόληψης παρά τον εθισμό που προκαλεί.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 51.084 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου σε 1.267 σχολεία της χώρας.  

«Τα ανησυχητικά αποτελέσματα που καταγράφονται στην έρευνα, στην οποία το 16,7% των μαθητών έχει ήδη δοκιμάσει την επιβλαβή συνήθεια από την ευαίσθητη ηλικία των 12 έως 14 ετών, ενώ 1 στους 10 μαθητές Α’ και Β’ Γυμνασίου συγκαταλέγεται στους ενεργούς καπνιστές, δημιουργεί την αδήριτη ανάγκη να υπάρξουν συγκροτημένες πολιτικές για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, οι οποίες να ξεκινούν από τη σχολική ηλικία» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, προκείμενου να ενημερωθεί ο κόσμος και ειδικά οι νέοι για να αλλάξει σιγά –σιγά η νοοτροπία των πολιτών απέναντι στο κάπνισμα.

Το κάπνισμα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας υγείας που κοστίζει τόσο σε ανθρώπινες ζωές, όσο και σε πόρους για την Πολιτεία» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Η ενημερωτική εκδήλωση συνεχίζεται και αύριο 1 Ιουνίου 2016.

 

Σχετικά αρχείαΣτη διημερίδα «Το κάπνισμα μία παγκόσμια πολυοργανική νόσος με πρόληψη», της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης_1


Στη διημερίδα «Το κάπνισμα μία παγκόσμια πολυοργανική νόσος με πρόληψη», της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο