Στη Χειροτονία του Μαρουσσιώτη Νέου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Προεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατουλης με το Μητροπολιτη Αργολιδας κ.ΝεκταριοΟ Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πασης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης στη Θ.Λειτουργία και χειροτονία του Νεου Μητροπολίτη Αργολίδας.Ο νέος Μητροπολίτης αργολίδος κ.Νεκτάριος κατά τη Θεία μετάλειψη.


Από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος κκ Ιερώνυμο Β χειροτονήθηκε ο Νέος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος στον Ιερό Ναό Αγ.Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατά τη Χειροτονία, κοντά στο Νέο Μητροπολίτη που έλκει την καταγωγή του από το Μαρούσι, ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Ο κ. Πατούλης, συνεχάρη την ημέρα της εκλογής του με προσωπική επιστολή τον εψηφισμένο από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Μητροπολίτη Αργολίδος Π.Νεκτάριο, δηλώνοντας ότι ο ολόκληρο το Μαρούσι νιώθει βαθειά συγκίνηση να αντικρίζει το δικό του Ποιμενάρχη σημερινό Μητροπολίτη Αργολίδα στην Εκκλησία της Ελλαδος.


O νέος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, που μέχρι προχθές ήταν Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά στη Βοιωτία,  γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι, όπου και έζησε τα τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Στη συνέχεια, σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1987 ζούσε στην Ιερά Μονή Σαγματά. Όπου εξελέγη ηγούμενος το 1991. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, στο πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε μαζί με το αντίδωρο της ευλογία του Μητροπολίτη κ.Νεκταρίου, λέγοντας: «Με βαθειά συγκίνηση για την  πανάξια εκλογή του Νέου  Μητροπολίτου Αργολίδος, του μαρουσσιώτη μας Π.Νεκτάριου, ευχόμεθα ο Θεός να ευλογεί το δύσκολο έργο του ως Ποιμενάρχη της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού»


Στη χειροτονία, εκτός από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμαρουσίου κ.Τσιπουράκης και πλήθος Μαρουσσιωτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο