Στη 3η επίδειξη ιαπωνικών πολεμικών τεχνών στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Εξοχότατο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Masuo Nishi Dayashi, τη σύζυγό του και τον Δημοτικό Σύμβουλο Ν. Αλεπού.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης καλωσορίζει στην πόλη του Αμαρουσίου τη ιαπωνική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στην επίδειξη των παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνών.


Στιγμιότυπο από την επίδειξη ιαπωνικών τεχνών στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αγίου Θωμά.Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη και του Εξοχότατου Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Masuo Nishi Dayashi  πραγματοποιήθηκε η επίδειξη παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνών, που φιλοξενούνται για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Μαρούσι, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.


Στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αγίου Θωμά, παρόντος και του Δημοτικού Συμβούλου Νικόλα Αλεπού, οι φίλοι των ιαπωνικών τεχνών  παρακολούθησαν την επίδειξη στις πολεμικές τέχνες kendo, judo, karate, aikido, ενώ στη συνέχεια όσοι το επιθυμούσαν συμμετείχαν σε ανοικτό μάθημα γνωριμίας.


Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που η πόλη του Αμαρουσίου, η γενέτειρα του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη του Σπύρου Λούη φιλοξενεί και εφέτος μία ξεχωριστή εκδήλωση που είναι συνυφασμένη με την παράδοση και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας, μίας φίλης χώρας με μακραίωνη πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά. «Είναι τιμή για την πόλη μας να βρίσκεστε σήμερα εδώ, προσφέροντάς μας μία ξεχωριστή εμπειρία  στις παραδοσιακές ιαπωνικές τέχνες» σημείωσε ο κος Πατούλης.


Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Masuo Nishi Dayashi εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον κο Πατούλη για την ανταπόκριση και τη θερμή φιλοξενία με την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου περιβάλει για τρίτη χρονιά αντίστοιχες εκδηλώσεις.


Στην επίδειξη των παραδοσιακών Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών συμμετείχαν στο judo, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Judo, στο Κarate ο ʼρης Κραββαρίτης, Shotokan 6ο Dan, προπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας karate, στο Aikido η Ελληνική Ομοσπονδία Aikido και στο Kendo & laido εκπαιδευτές και μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Kendo laido Naginata.

Μετάβαση στο περιεχόμενο