Στα πύρινα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής για τρίτη μέρα η Αυτοδιοίκηση

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Πολιτεία και οι Περιφέρειες οφείλουν να διαθέσουν τα κατάλληλα κονδύλια για μία αποτελεσματική πολιτική προστασία στη χώρα»

 

Την ανάγκη να επικρατήσει κλίμα ενότητας, σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης στην Ανατολική Αττική εξαιτίας των πυρκαγιών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ο οποίος βρέθηκε για τρίτη μέρα στις περιοχές που πλήττονται.

Κατά την επίσκεψη του στα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη στον Κάλαμο, το Καπανδρίτι και στο Βαρνάβα ενημερώθηκε από αξιωματούχους της πυροσβεστικής, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου και τον Δήμαρχο Ωρωπού Θ. Ρούσση για την κατάσταση που επικρατεί καθώς και για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τους εθελοντές αλλά και  τις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας.

Όπως διαπίστωσε το πρόβλημα εστιάζεται στις συνεχείς αναζωπυρώσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Ουσιαστική είναι η συμβολή των δεκάδων εθελοντών που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ενώ πολύτιμη συνδρομή προσφέρουν οι υδροφόρες των Δήμων και της Περιφέρειας, διευκολύνοντας το δύσκολο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και τα εναέρια μέσα που έχουν πυκνώσει σε σημαντικό βαθμό την παρουσία τους στις περιοχές που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει στο πλευρό των πολιτών της Ανατολικής Αττικής που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους μαζί με τους δεκάδες εθελοντές βοηθούν ουσιαστικά το ηρωικό έργο των πυροσβεστών, όχι μόνο παρέχοντας υδροφόρες των οποίων η συμβολή είναι σημαντική αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως νερά, στα μέλη του πυροσβεστικού μας σώματος, στο στρατό και τους εθελοντές.

Η κατάσταση στην Ανατολική Αττική παραμένει κρίσιμη, παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που γίνεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, την Αυτοδιοίκηση αλλά και τους δεκάδες εθελοντές. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς εξαιτίας των ανέμων και αν δεν αντιμετωπίζονται άμεσα, το πρόβλημα οξύνεται.

Επαναλαμβάνω πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η πλήρης κατάσβεση των πυρκαγιών προκειμένου να μην τεθούν σε περαιτέρω κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ωστόσο την επόμενη ημέρα θα πρέπει να έρθει η ώρα των ευθυνών όχι για να στήσουμε κατηγορητήρια αλλά για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Απαιτείται σχέδιο, συντονισμός και σοβαρότητα προκειμένου η έννοια της πολιτικής προστασίας να γίνει πράξη και να μην μένει στα χαρτιά. Το κεντρικό κράτος και οι Περιφέρειες οφείλουν να αντιληφθούν πως πρέπει επιτέλους να διαθέσουν τα κατάλληλα κονδύλια για μία αποτελεσματική πολιτική προστασία στη χώρα, προκειμένου να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται για άλλη μία φορά στο ύψος των περιστάσεων. Με σοβαρότητα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα βάζει πάνω και πρώτα από όλους τους πολίτες». 

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την επίσκεψη του Γ. Πατούλη Προέδρου της ΚΕΔΕ , στα πύρινα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Πολιτεία και οι Περιφέρειες οφείλουν να διαθέσουν τα κατάλληλα κονδύλια για μία αποτελεσματική πολιτική προστασία στη χώρα»

Μετάβαση στο περιεχόμενο