Στα Ηπειρώτικα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΣτα Ηπειρώτικα μίλησε ο κ.Πατούλης, σε συγκέντρωση κατοίκων στην περιοχή.
|download file .jpg 122Kb|


Την γειτονιά των Ηπειρώτκων, στην Κοκκινιά Αμαρουσίου, επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Γ.Πατούλης, ο οποίος συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής, για να ακούσει τα προβλήματά τους και να συζητήσει μαζί τους. Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος μίλησε σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε εκεί, κι αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής τα 3,5 χρόνια που πέρασαν. Πιο συγκεκριμένα, στα Ηπειρώτικα και στην ευρύτερη περιοχή της Κοκκινιάς έχουν γίνει:

1. Έργα ασφαλτόστρωσης, διανοίξεων και διαμόρφωσης κρασπέδων στους δρόμους: Κέκροπος, Μεσογείων, Χρυσοχέρη, Αναπαύσεως, Γούναρη, ʼρτης, Κονίτσης, Μουργκάνας, Κ. Παλαμά, Χρυσοχέρη, Δημοσθένους, Παϊσίου, Δ. Μέξη. 
2. Κατασκευάζεται το νέο κλειστό γυμναστήριο στο 2ο Λύκειο.
3. Η περιοχή απέκτησε ένα νέο ΚΕΠ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του Ανατολικού Αμαρουσίου, στην οδό Μεσογείων. 
4. Ανακατασκευάστηκε η πλατεία και παιδική χαρά Αλωνίων (Ξυλούρη), επί της οδού Μεσογείων.
5. Ανακατασκευάστηκε επίσης η παιδική χαρά  επί των οδών Διακογιάννη και Παπανικολάου.
6. Ενισχύσαμε το δημοτικό ηλεκτροφωτισμό με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης, τα οποία τοποθετήθηκαν επί στους περισσότερους δρόμους στα Ηπειρώτικα και στην Κοκκινιά, φωτίζοντας την περιοχή και δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.
7. Δημιουργήθηκε το Στέκι Νέων στην οδό Κονίτσης, έναν χώρο για τους νέους της πόλης μας στον οποίο μπορούν να περνούν δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.
8. Συνδέσαμε δεκάδες νοικοκυριά με το δίκτυο αποχέτευσης.
9. Εκπονήθηκε ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη και εφαρμόζουμε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και η κίνηση των οχημάτων.
10. Ανακατασκευάστηκαν οι προαύλιοι χώροι στα 3ο και 11ο Δημοτικά – Νηπιαγωγεία, ενώ έγιναν παρεμβάσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.
11.  Ενισχύθηκε το πράσινο, φυτεύοντας περισσότερα δέντρα και φυτά στα πάρκα και τις πλατείες της γειτονιάς.
12. Δημοπρατήθηκε η κατασκευή ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού.
13. Τοποθετήσαμε επί της Λ. Κηφισίας μια νέα πεζογέφυρα, ώστε να γίνουν ακόμη πιο ασφαλείς οι μετακινήσεις των κατοίκων από τα Ηπειρώτικα και το Ανατολικό Μαρούσι, στο Κέντρο της πόλης.
14. Έγιναν εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Κοιμητηρίου.
15. Προγραμματίζεται η κατασκευή Ιερού Ναού στον χώρο έξω από το Δημοτικό Κοιμητήριο.
16. Ενισχύθηκαν τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
17. Τοποθετούνται νέες πινακίδες οδοσήμανσης,  σε όλους τους δρόμους της Κοκκινιάς.
18. Αναβαθμίστηκαν οι αθλητικοί χώροι της γειτονιάς και ενισχύθηκαν οικονομικά τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο