Στα επίσημα εγκαίνια του νέου μαιευτικού γυναικολογικού κέντρου ΓΑΙΑ παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο και της κοπής της κορδέλας των εγκαινίων.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, στην τελετή των εγκαινίων. Μαζί του οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Νικόλας Αλεπούς, και Αντώνης Παρτσινέβελος.O Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, υποδέχεται το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με το Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Γιώργο Αποστολόπουλο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής ΓΑΙΑ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι.


Στα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής ΓΑΙΑ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διοίκησης του νοσοκομείου.


Την τελετή των εγκαινίων που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, προλόγισε ο κ. Πατούλης, καλωσορίζοντας τις νέες σύγχρονες υπηρεσίες μαιευτικής που φέρνει η ΓΑΙΑ χαιρετίζοντας την απόφαση της Διοίκησης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών να προσφέρει υπηρεσίες ποιοτικές αλλά και προσιτές στο ευρύ κοινό, σε μία κρίσιμη καμπή για την Υγεία στη χώρα μας.


«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα μας και το χώρο της Υγείας, η ιατρική επιστημονική κοινότητα μπορεί να αναδείξει την ποιότητα μέσα από ενέργειες όπως είναι και η λειτουργία της κλινικής ΓΑΙΑ. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες υψηλής ιατρικής ποιότητας πρέπει να έχουν και κοινωνικό πρόσωπο δίνοντας δυνατότητα προσέγγισης και στις ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, όπως είναι οι Ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας ή οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας. Ως Δήμαρχος Αμαρουσίου εύχομαι να αυξηθούν οι γέννες στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Ι.Σ.Α εμμένει στην άποψή του για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας ποιοτικό για όλους τους Έλληνες και έναν ιδιωτικό τομέα Υγείας που να λειτουργεί βάσει κανόνων παράλληλα με το ΕΣΥ» σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος, «η μαιευτική γυναικολογική κλινική ΓΑΙΑ βρίσκεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης εξασφαλίζοντας αφενός υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, αφετέρου τιμολογιακή πολιτική που δεν θα οδηγεί σε κοινωνικούς αποκλεισμούς».


Η κλινική ΓΑΙΑ διαθέτει εξοπλισμένη μονάδα εντατικής θεραπείας ενηλίκων, μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών όλων των επιπέδων, σύγχρονες αίθουσες μαιεύσεων/ωδινών με φυσικό φωτισμό κτλ.


Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν εκπρόσωποι από τον ιατρικό και πολιτικό κόσμο. Από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Παρτσινέβελος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο