Στα εγκαίνια του πρότυπου Κέντρου Φροντίδας Παιδιού του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στην τελετή των εγκαινίων του Κ.Δ.Α.Π του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, συνομιλώντας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.


Τα εγκαίνια του πρότυπου κέντρου για παιδιά που δημιούργησε ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και θα λειτουργεί με τη συνεργασία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος, παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη.


Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, επιστημονικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) θα αποτελέσει μία εστία δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.


Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες ενωμένοι να συμβάλουν ώστε το έθνος μας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα, και ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την αλληλεγγύη από μέρους της ομογένειας προς τον Έλληνα ασθενή.


Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» Κωνσταντίνος Δήμτσας, ανέφερε ότι αρχικά το Κέντρο θα φιλοξενεί 60 παιδιά και με μοναδικό σύμμαχο την αγάπη η «Αποστολή» θα αναλάβει την καθημερινή σίτιση τους, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους σε νέες εναλλακτικές ενασχολήσεις όπως μουσική, ζωγραφική, θέατρο, πληροφορική, με στόχο να διαμορφωθεί και να εκπαιδευθεί μια νέα γενιά ανθρώπων.


Το πρότυπο αυτό κέντρο για παιδιά στο Μοσχάτο θα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου σε θέματα παιδικής αγωγής και φροντίδας, όπως και με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με πανεπιστήμια ελληνικά και ξένα, ερευνητικά κέντρα, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και διαφόρους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς με στόχο την προαγωγή της ανάπτυξης, της αγωγής και Υγείας των παιδιών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο