Στα εγκαίνια των Στεγών Αγάπης και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Το ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ» στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου

Print Friendly, PDF & Email

Στα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΤΟ ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ» του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» στο Μαρούσι, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

 Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε με μεγαλοπρέπεια και σεμνότητα ο επιχώριος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος μετά το πέρας της αγιαστικής πράξης  στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο που ξεκίνησε με τις ευλογίες της εκκλησίας, μέσα στα διοικητικά όρια της Μητροπόλεως, αλλά όπως τόνισε τέτοια έργα αγάπης και φιλανθρωπίας δεν έχουν όρια και διοικητικούς διαχωρισμούς. Αναφερόμενος στο σημαντικό κοινωνικό έργο του Δημάρχου Αμαρουσίου, ανέφερε ότι γνωρίζει την κοινωνική ευαισθησία και την προσφορά του κου Πατούλη, μέσα από τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε συνεργασία με την Εκκλησία και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ για την ανακούφιση εκείνων που πλήττονται από την κρίση.    

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος,  η Αναπληρώτρια Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων, εγκαινιάζοντας την έναρξη μιας ακόμη προσπάθειας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του, ορμώμενος από το περιεχόμενο του ευαγγελικού αναγνώσματος ανέφερε πως δεν είμαστε εδώ ως Εκκλησία για να καταργήσουμε νόμους και πρακτικές του κράτους, αλλά να συμπληρώσουμε και να διορθώνουμε από κοινού, εκείνα τα πράγματα που δυσκολεύουν την πρόοδο σε όλα τα θέματα που αφορούν τον άνθρωπο. Ανέφερε επίσης ότι η Εκκλησία είναι αυτή που ακόμα και σήμερα αποτελεί το θεσμό εκείνον που οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο, και τόνισε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προετοιμάζει τέτοια έργα αγάπης αρκετά και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη να τα λειτουργήσει με την συμπαράσταση της Πολιτείας.                

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέφερε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας στα έργα φιλανθρωπία, εξήρε το έργο του Ιδρύματος «Μαρία Κοκκορη» και τόνισε τη σπουδαιότητα εξάλειψης της γραφειοκρατίας η οποία παρακωλύει το έργο που αφορά το κοινωνικό σύνολο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του φιλανθρωπικού έργου του Ιδρύματος Κόκκορη, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη συγκυρία και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη που θα έχει από το Δήμο Αμαρουσίου το παράρτημα των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που εγκαινιάστηκε στο Μαρούσι.  Παράλληλα σημείωσε ότι «είμαστε δίπλα στα άτομα που έχουν περισσότερο την ανάγκη μας και μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας προσφέρουμε την έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξή μας, ενώ συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε  ενεργά το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας  μας για την ανακούφιση των ευάλωτων συμπολιτών μας.  

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Αρχιμανδρίτης Δρ Νικόδημος Φαρμάκης στην ομιλία του ανέφερε το ιστορικό της δημιουργίας των δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Διαμερισμάτων, αλλά και την εν γένει προσφορά του Ιδρύματος στα τα δέκα χρόνια λειτουργίας του. Εξήρε την προσφορά του ζεύγους Ψαραύτη που έδωσε το έναυσμα στο Δ.Σ. του Ιδρύματος να ονομάσει τις στέγες «ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ», ενώ έκανε ένα σύντομο οικονομικό και φυσικό απολογισμό του έργου του Ιδρύματος. Επίσης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την παροχή κάθε βοήθειας, ώστε να μπορέσει να ανακαινιστεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα άτομα με νοητική υστέρηση στο Μαρούσι, καθώς και για την πολύτιμη συμπαράστασή του στην προσπάθεια της Εκκλησίας.    

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο κ. Ιωάννης Ανδριανός, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, και η συγγραφέας και μητέρα ενός ενοίκου των Στεγών κα Ευαγγελία Ψαραύτη.

Στον αγιασμό των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Καταπολέμησης Ανθρωπιστικής Κρίσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Αριστομένης Συγγρός, καθηγητές Πανεπιστημίου, κληρικοί και πλήθος κόσμου.  

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης και Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Ελένη Λέκκα, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.             

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα λειτουργούν ως παράρτημα του ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» με οκτώ αυτοτελή και αυτόνομα διαμερίσματα, στα οποία θα διαμένουν αντίστοιχα αγόρια και κορίτσια με νοητική υστέρηση και σύνδρομo Down. Οι στέγες υποστηρίζονται από ειδικευμένο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. Το κόστος λειτουργίας εξασφαλίζεται αποκλειστικά και μόνον από το Ίδρυμα  «Μαρία Κόκκορη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και από δωρεές φίλων και ευεργετών.

 

Σχετικά αρχείαΣτα εγκαίνια των Στεγών Αγάπης και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Το ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ» στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου (1)


Στα εγκαίνια των Στεγών Αγάπης και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Το ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ» στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου (2)


Στα εγκαίνια των Στεγών Αγάπης και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Το ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ» στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου (3)


Στα εγκαίνια των Στεγών Αγάπης και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Το ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ» στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου (4)


Στα εγκαίνια των Στεγών Αγάπης και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Το ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ» στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου (5)

Μετάβαση στο περιεχόμενο