Στα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας – ψηφιδωτού – παραδοσιακού κεντήματος των τμημάτων του ΚΤΠ, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, με τον πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαο Πέππα, τους καθηγητές: παραδοσιακού κεντήματος Αλίκη Πλατανιά Υψαρίδη, κορνίζας και ψηφιδωτού Χαράλαμπο Μεσίνη, αγιογραφίας Θανάση Γεωργαντά, Διονύση Πολιτόπουλο και πλήθος παρευρισκομένων.
|download file .jpg 120 KB|


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαο Πέππα, και τους καθηγητές αγιογραφίας Διονύση Πολιτόπουλο, και Θανάση Γεωργαντά.
|download file .jpg 116 KB|


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ξεναγείται στο χώρο με τα ψηφιδωτά από τον κ. Μεσίνη.
|download file .jpg 101 KB|


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαο Πέππα, θαυμάζουν τις υφαντές δημιουργίες των σπουδαστών.
|download file .jpg 89 KB|


 


 Στην κατάμεστη από το πλήθος των παρευρισκομένων αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου, και παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων αγιογραφίας – ψηφιδωτού – κορνίζας – συντήρησης έργων τέχνης και παραδοσιακού κεντήματος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του φετινού κύκλου σπουδών.

Σπουδαστές, καθηγητές, και φίλοι της τέχνης της αγιογραφίας, του ψηφιδωτού και του κεντήματος, όλων των ηλικιών, πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων για να θαυμάσουν τις δημιουργίες των συμμετεχόντων στα φετινά τμήματα του ΚΤΠ Δήμου Αμαρουσίου.

Κατά την περιήγησή του στην έκθεση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Νικόλαο Πέππα, θαύμασαν τις βυζαντινές εικόνες που φιλοτέχνησαν οι ερασιτέχνες, αρχάριοι και πιο προχωρημένοι, αγιογράφοι, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Διονύση Πολιτόπουλο και Θανάση Γεωργαντά, δίνοντας συγχαρητήρια σε καθηγητές και σπουδαστές.

Ακολουθώντας είτε την κρητική είτε τη μακεδονική τεχνοτροπία, και κάνοντας χρήση παραδοσιακών και πιο σύγχρονων υλικών, οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν το ταλέντο τους στο βυζαντινό σχέδιο και στη μίξη των χρωμάτων κατά την αποτύπωση των μορφών στις αγιογραφίες τους.

Ο κ. Πατούλης, δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τις δημιουργίες της έκθεσης, και ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, επιβραβεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες των σπουδαστών στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια έκανε ο Δήμαρχος και στον υπεύθυνο του τμήματος κορνίζας και ψηφιδωτού Χαράλαμπο Μεσίνη, για τις δημιουργίες των σπουδαστών του, κυρίως όσον αφορά στην επιδεξιότητα, στα πρωτότυπα μοτίβα και στη ζωντάνια των έργων τους.

Τα υφαντά, τα λευκά και παραδοσιακά κεντήματα που εκτίθενται παρουσίασε στο Δήμαρχο η υπεύθυνη των τμημάτων παραδοσιακού κεντήματος και ασπροκεντήματος Αλίκη Πλατανιά Υψαρίδη. Ο κ. Πατούλης μίλησε με επαινετικά λόγια για τα σχέδια των δημιουργιών συγχαίροντας τους δημιουργούς για το ταλέντο τους.

Η έκθεση των τμημάτων αγιογραφίας – ψηφιδωτού – κορνίζας – συντήρησης έργων τέχνης και παραδοσιακού κεντήματος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού θα λειτουργεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) μέχρι την Παρασκευή 27 Μαΐου από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο