Στα εγκαίνια της 57ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, με τη συμμετοχή του Σ.Π.Α.Π, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email







Ο Πρόεδρος του Σ.Π.ΑΠ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, και το Δήμαρχο Κηφισιάς Νικόλαο Χιωτάκη.
|download file .jpg 105 Kb|


Ο Πρόεδρος του Σ.Π.ΑΠ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, (από αριστερά) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, το Δήμαρχο Κηφισιάς Νικόλαο Χιωτάκη, τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη, και μέλη της ηγεσίας του Π.Σ.
|download file .jpg 96 Kb|


Ο Πρόεδρος του Σ.Π.ΑΠ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, (από αριστερά) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, το Δήμαρχο Κηφισιάς Νικόλαο Χιωτάκη, τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, το βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κώστα Γείτονα, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη.
|download file .jpg 114 Kb|


Ο Πρόεδρος του Σ.Π.ΑΠ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη, και προσωπικό του Σ.Π.Α.Π, μπροστά από το περίπτερο του Συνδέσμου στην έκθεση.
|download file .jpg 94 Kb|


 


Με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) υπό τη νέα του Διοίκηση, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς που φέτος είναι αφιερωμένη στην προστασία των δασών. Στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Κηφισιάς Νικόλαο Χιωτάκη, και παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη και της Υφυπουργού Μιλένας Αποστολάκη, του Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κώστα Γείτονα, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη, και λοιπών πολιτικών και τοπικών παραγόντων., ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π αφού συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς για τη διοργάνωση δήλωσε: «Ως νέα Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π αλλά και όμορος Δήμος συμμετέχουμε στη φετινή 57η ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς με στόχο να έλθουμε σε επαφή με το κοινό που αγαπά και σέβεται το περιβάλλον και τη φύση και επιθυμεί να γνωρίσει τις δράσεις του Συνδέσμου και να γίνει συμμέτοχος της προσπάθειάς του για την προστασία και ανάπλαση του δάσους της Πεντέλης».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Πατούλης συζήτησε με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ζήτημα που έχει προκύψει με την απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, αυθαίρετα και αδικαιολόγητα να εξαιρεθεί ο Δήμος Αμαρουσίου από τη Διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε). Παρά την ενέργεια αυτή ο Δήμος Αμαρουσίου συνέχισε να συνδράμει με κάθε μέσο σε επίπεδο πυροπροστασίας και καθαρισμού του Δάσους Συγγρού, πνεύμονα πρασίνου που στο μεγαλύτερο τμήμα του βρίσκεται στα όρια της πόλης του Αμαρουσίου. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης ζήτησε από την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να φροντίσει για το Δάσος Συγγρού διαθέτοντας το απαραίτητο προσωπικό, κονδύλια και μέσα για την προστασία και τον καθαρισμό του.

Παράλληλα, συμφώνησαν να υπάρξει μεταξύ τους συνάντηση στο αμέσως επόμενο διάστημα για να συζητηθούν θέματα ανάπτυξης του Σ.Π.Α.Π, αναβάθμισης του ρόλου του Συνδέσμου αλλά και προτάσεις για την περαιτέρω ενεργοποίηση του και σε άλλους τομείς δράσης. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π ξενάγησε τους επισήμους στο περίπτερο του Συνδέσμου κερδίζοντας θετικά σχόλια και εντυπώσεις.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου του Σ.Π.Α.Π μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους στόχους του αλλά και να συμπληρώσουν αιτήσεις για να ενταχθούν στο μητρώο εθελοντών του.

Η 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 28 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου 2011 καθημερινά και Σαββατοκύριακα από 10 π.μ. έως 10 μ.μ.


 


 


 



 

Μετάβαση στο περιεχόμενο