Σημαντική διάκριση για το Μαρούσι και το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Print Friendly, PDF & Email

Σημαντική διάκριση για την πόλη του Αμαρουσίου και το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη επεφύλαξε το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.).


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συμμετείχε στο συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, που επικράτησε με απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές συγκεντρώνοντας τις 13 από τις 25 έδρες και εξελέγη δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚΝΑ.


Έτσι για πρώτη φορά το Μαρούσι συμμετέχει με το Δήμαρχο του σε ένα από τα κορυφαία όργανα της Αυτοδιοίκησης,  στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ.


Με αφορμή το αποτέλεσμα αυτό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους από όλους τους Δήμους της Αττικής που τίμησαν με την ψήφο τους στο πρόσωπό μου το Δήμο Αμαρουσίου. Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχω στο κορυφαίο αυτό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι επίσης τιμή και για την πόλη μας. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η ΤΕΔΚΝΑ  να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια έναν αξιόπιστο θεσμικό συνομιλητή, ώστε να βρίσκεται με το λόγο της στο επίκεντρο των Αυτοδιοικητικών εξελίξεων, με παρεμβάσεις τόσο στα γενικότερα θέματα και στα προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, όπως τα οικονομικά, η Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση , το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», οι δράσεις του Δ΄ΚΠΣ, η κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον κ.λπ. Κάνουμε μια Νέα Αρχή προς όφελος της Αττικής  »
Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών, αυτά έχουν ως εξής:


ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 1468
ΨΗΦΙΣΑΝ: 1413
ΛΕΥΚΑ: 5 ΑΚΥΡΑ: 9
ΕΛΑΒΑΝ


.ΑΤΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ( υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία): 710 ψήφους και 13 έδρες


.ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ) : 578 ψήφους και 10 έδρες


.ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ( υποστηρίχθηκε από το ΣΥΝ): 110 ψήφους και 2 έδρες


Με βάση τα ποσοστά που έλαβε κάθε παράταξη εκλέγονται και οι 81 αντιπρόσωποι της Αττικής που θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ.


Ειδικότερα 41 αντιπροσώπους συν το δήμαρχο Αθηναίων συνολικά 42 αντιπροσώπους εκλέγει η παράταξη Αττική Αυτοδιοίκηση, 33 αντιπροσώπους η παράταξη Αυτοδιοικητικό Κίνημα και 6 η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο