Σημαντική διάκριση για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση: Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης LACDE, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Print Friendly, PDF & Email

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καταστροφών και των εκτάκτων αναγκών σε μια χώρα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα των εργασιών της διεθνούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, μεταξύ υψηλόβαθμων αυτοδιοικητικών στελεχών και παραγόντων από διάφορες χώρες. Υπεύθυνη για τη διοργάνωση αυτής της συνάντησης ήταν η διεθνής οργάνωση LACDE-“Τοπικές Αρχές Αντιμετωπίζουν Καταστροφές και Έκτακτες Ανάγκες”

Πρόκειται για μια επιστημονική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από 20 χρόνια και μέχρι σήμερα έχει σημαντική δραστηριότητα στο ζήτημα της αντιμετώπισης απειλών από τις πόλεις.

Στην οργάνωση μετέχουν προσωπικότητες και οργανισμοί από 25 χώρες του κόσμου. Σκοπός της οργάνωσης είναι αφενός η ενημέρωση του κοινού για τις απειλές που δέχονται οι πόλεις από φυσικές και άλλες καταστροφές, αφετέρου, να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, μιας και οι Δήμοι είναι αυτοί που πρώτοι αντιδρούν σε μια καταστροφή και συγχρόνως οι τελευταίοι που μένουν στο πλευρό των πληγέντων, μέχρι το τέλος της κρίσης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αναγορεύτηκε σε Πρόεδρο της διεθνούς οργάνωσης LACDE, στο πλαίσιο των εργασιών της φετινής συνάντησης .

Παράλληλα, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες παρακολούθησε την ετήσια άσκηση πολιτικής προστασίας που διοργανώνεται σε εθνικό επίπεδο από την Εθνική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της συνάντησης , πραγματοποίησε σειρά επαφών με αξιωματούχους και προσωπικότητες από το χώρο της Αυτοδιοίκησης που προέρχονταν από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τη Χιλή, την Ινδία, την Ουγκάντα και την Κένυα αλλά και διεθνείς οργανισμούς όπως το UN HABITAT, καθώς και με ακαδημαϊκούς καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ.

Επίσης συμφωνήθηκε να διοργανωθεί στην Ελλάδα το 2016 διεθνές συνέδριο με θέμα την αντιμετώπιση φυσικών και άλλων καταστροφών και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Σε αυτό θα προσκληθούν να συμμετέχουν και να αναδείξουν τη σημασία της μεταξύ τους συνεργασίας, φορείς Διεθνών Οργανισμών, εκπρόσωποι εθνικών κυβερνήσεων , καθώς και προσωπικότητες από  εθνικές κυβερνήσεις, την ακαδημαϊκή και τεχνολογική κοινότητα, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την επίσκεψη του κ. Πατούλη στο Ισραήλ και τη συμμετοχή του στη διεθνή αυτή συνάντηση αναδεικνύεται πως και για τα ζητήματα καταστροφών και εκτάκτων αναγκών η διεθνής συνεργασία είναι πολύ σημαντική με κομβικό το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως η σύγχρονη προσέγγιση για τις πόλεις μας είναι να σχεδιάζουμε τις λύσεις παγκόσμια και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα τοπικά.

 

Σχετικά αρχείαΟ Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μαζί με τους καθηγητές Michael Turner, Eran Lederman, Ido Bruno και Avi Kirshenbaum.


Στιγμιότυπο απο την διεθνούς συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, μεταξύ υψηλόβαθμων αυτοδιοικητικών στελεχών και παραγόντων από διάφορες χώρες

Μετάβαση στο περιεχόμενο