Σημαντική διάκριση απέσπασε η μελέτη για το έργο κατασκευής του νέου βιοκλιματικού Κλειστού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης»

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παραλαμβάνει τον έπαινο για τη μελέτη κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Tourism Awards”.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Tourism Awards”.Στιγμιότυπο από την εκδήλωση απονομής των βραβείων.Πινακίδα από τη μελέτη κατασκευής του νέου κλειστού Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».


Το βραβείο απενεμήθη στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη     


Ανάμεσα σε δεκάδες μελέτες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Tourism Awards, ο Δήμος Αμαρουσίου απέσπασε τη σημαντική διάκριση για την μελέτη κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το ιστορικής σημασίας για το Μαρούσι Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».


Το βραβείο αφορά στην εφαρμογή επιτυχημένων και καινοτόμων πρακτικών στο χώρο των ειδικών μορφών τουρισμού (αθλητικός τουρισμός), αλλά και στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική.
Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» συνδυάζει τις χρήσεις αθλητισμού με πολιτισμό και αναψυχή σε ένα κτίριο κατασκευασμένο με νέα «πράσινα» υλικά, που θα εξοικονομούν ενέργεια και θα διατηρούν την αισθητική του και την ακτινοβολία του ως τοπόσημο.
   
Η μελέτη για την κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» ετέθη υπό την αξιολόγηση γνωστών προσωπικοτήτων, Ακαδημαϊκών διεθνούς εμβέλειας, επιτυχημένων practitioners, φημισμένων συμβούλων επιχειρήσεων, με Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον τέως Υπουργό Τουρισμού κο Νίκο Σκουλά. 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης παραλαμβάνοντας τον έπαινο που προβλεπόταν για την κατηγορία «μελέτες έργων», μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

« Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός για την πόλη του Αμαρουσίου αποτελούν αναπόσπαστο μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Το Μαρούσι είναι η γενέτειρα του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη του Σπύρου Λούη, η πόλη που φιλοξενεί τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, με ένα πλούσιο δίκτυο μουσείων και χώρων πολιτισμού, που το καθιστούν σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, στη θέση του σημερινού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», που έχει σημαντική ιστορική αξία για την πόλη μας, θα λειτουργήσει ως πόλος αθλητικού τουρισμού και θα συνεχίσει να είναι τοπόσημο του Κέντρου, αναδεικνύοντας τη φυσιογνωμία, την αθλητική και πολιτιστική παράδοση του Δήμου μας.»
                                         
 
Η μελέτη για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο περιλαμβάνει χώρο άθλησης με δυνατότητα διεξαγωγής εθνικών αγώνων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες εξυπηρετήσεις για τους αθλητές και θεατές. Οι κερκίδες θα μπορούν να φιλοξενούν 1500 άτομα, ενώ θα διαμορφωθούν 135 θέσεις στάθμευσης στα τρία υπόγεια επίπεδα του κτιρίου.
Τέλος το κτίριο θα περιλαμβάνει και χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού μέσω ένωσης του με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο