Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων στο Δήμο Αμαρουσίου για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών, σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Παθολογίας Ε. Γιαμαρέλλου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης στη διάρκεια της συνάντησης με την Καθηγήτρια Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λοιμωξιολόγο κα Ελ. Γιαμαρέλλου.


Σε σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για το άκρως επίκαιρο θέμα της ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών προχωρεί ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λοιμωξιολόγο κα Ελένη Γιαμαρέλλου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη.


Η σημαντική αυτή συνεργασία, που αφορά στο εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της άσκοπη κατανάλωσης αντιβιοτικών στις ιογενείς λοιμώξεις του Ανώτερου Αναπνευστικού, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με την κα Γιαμαρέλλου, η οποία είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, με κύριο αντικείμενο την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών.


Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινά άμεσα:


  • Προγραμματίζεται σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για τους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου, με προτεραιότητα τους γονείς παιδιών Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών με θέμα: «Τι πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε για τα αντιβιοτικά». Η πρώτη εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2ο δεκαήμερο του Μαρτίου.
  • Επίσης θα διατεθεί ο Οδηγός του ΕΟΦ στους ιατρούς του Δήμου Αμαρουσίου που επιτελούν κλινικό έργο, με εξαίρεση τους ακτινολόγους και μικροβιολόγους.
  • Παράλληλα συμφωνήθηκε η συνεργασία να συνεχισθεί και το ερχόμενο Φθινόπωρο με εκστρατεία για την ανάγκη εμβολιαστικής κάλυψης για τη Γρίπη στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και με τη χορήγηση Strep Test στους ιατρούς που ασκούν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στο Δήμο.


Με την ευκαιρία της έναρξης αυτής της σημαντικής συνεργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου ο κος Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Μέσα από την ειδική παιδεία του πληθυσμού, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, και κυρίως των νέων γονιών,στον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών και στην ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Καθηγήτρια κα Γιαμαρέλλου για τη συμβολή της στην κοινή μας προσπάθεια και πιστεύω ότι η εξαιρετικά σημαντική αυτή συνεργασία θα βρει ανταπόκριση και θα αποβεί προς όφελος της δημόσιας υγείας στην τοπική κοινωνία.
»

Μετάβαση στο περιεχόμενο