Σε τροχιά υλοποίησης το όραμα του Δημάρχου Γ. Πατούλη για τη δημιουργία «Μουσείου Κεραμικής Τέχνης» στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 91Kb|


Παρουσίαση του λευκώματος της συλλογής κεραμικών του Δήμου Αμαρουσίου


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, ώρα 19:00, Δημαρχείο Αμαρουσίου 


Στη δημιουργία μιας πλούσιας συλλογής από σπουδαία κεραμικά έργα  που αποτελούν πολύτιμο απόκτημα του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.

Η συλλογή είναι ο «προθάλαμος» υλοποίησης του οράματος της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία «Μουσείου Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι», το οποίο θα αναδείξει την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης και θα αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για τους κατοίκους και τις επόμενες γενιές.

Ως πρώτο βήμα για αυτό το σκοπό, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού προχώρησε στην έκδοση του λευκώματος «Συλλογή Κεραμικών του Δήμου Αμαρουσίου, παραδοσιακά και σύγχρονα κεραμικά», το οποίο σκοπό έχει να παρουσιάσει το σύνολο των έργων της συλλογής, που χωρίζονται στα παραδοσιακά και στα σύγχρονα καλλιτεχνικά κεραμικά.

Την παρουσίαση του λευκώματος θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Ο  κ. Πατούλης «αγκάλιασε» το όνειρο της κεραμίστριας Μάρως Κερασιώτη και περισσότερα από 600 έργα που είχαν περιέλθει στην κατοχή του Δήμου, συγκεντρώθηκαν από υπόγεια, πατάρια και αποθήκες, συντηρήθηκαν, επιδιορθώθηκαν, αρχειοθετήθηκαν και σήμερα συνθέτουν τη συλλογή κεραμικών του Δήμου Αμαρουσίου.

Στα έργα περιλαμβάνονται τα βραβευμένα έργα των Πανελληνίων Εκθέσεων Κεραμικής, μεμονωμένες αγορές, δωρεές επιλεγμένων καλλιτεχνών προς το Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και τα έργα του Μουσείου Ολυμπιακής Κεραμικής.

Τα έργα της συλλογής φωτογραφήθηκαν και αποτελούν το περιεχόμενο του λευκώματος. Με την επιμέλεια της κας  Μάρως Κερασιώτη, η πρώτη ενότητά του περιλαμβάνει αντικείμενα που προέρχονται κυρίως από το Νησιωτικό και Βορειοελλαδικό χώρο. Πρόκειται για τρεις ξεχωριστές ομάδες που έχουν προέλθει από ιδιωτική συλλογή, καλύπτοντας τη χρονική περίοδο από τα μέσα του 19ου μέχρι και σήμερα.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνικής κεραμικής διαφόρων τάσεων των δύο τελευταίων δεκαετιών. Στην ομάδα αυτή εκπροσωπούνται διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί που έχουν επιλέξει τον πηλό ως μέσον έκφρασης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο