Σε τροχιά ανάπτυξης και νέων οριζόντων το Μαρούσι με την ανάπλαση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία νέων στο Κέντρο και τις γειτονιές για την εξυπηρέτηση του πολίτη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συνάντηση με τους κατοίκους του Κέντρου της πόλης.


Η ανάπλαση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών στο Κέντρο και τις γειτονιές της πόλης μας με τη δημιουργία νέων υποδομών για την εξυπηρέτηση του πολίτη, οδηγούν το Μαρούσι σε τροχιά ανάπτυξης και ανοίγουν νέους ορίζοντες για την πόλη και τους κατοίκους της, σημείωσε ο κος Πατούλης με συνάντηση με τους κατοίκους της γειτονιάς του Κέντρου.


Μέσα σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, ο κος Πατούλης κάνοντας λόγο για το σημαντικό έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο, που παραδόθηκε στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τον εμπορικό κόσμο της πόλης, υπογράμμισε ότι «αυτό το έργο αποτελεί μόνο την αρχή της μεγάλης προσπάθειάς μας για την αναβάθμιση του Κέντρου και κάθε γειτονιάς, που θα αλλάξει την εικόνα  της πόλης μας, δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης και προόδου που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων».
                    
Μεταξύ των έργων που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στο Κέντρο όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης είναι:  • Η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας που ξεκινά τις επόμενες ημέρες, με την οποίο ολοκληρώνεται το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου.
  • Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης που ξεκινά τους θερινούς μήνες με αυτοχρηματοδότηση, παράλληλα με τη δημιουργία μίας νέας πρότυπης πλατείας.
  • Η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, με υπόγειο χώρο στάθμευσης 120 αυτοκινήτων, στη θέση που σήμερα βρίσκεται το Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης». Η μελέτη για την κατασκευή του έργου απέσπασε τιμητική διάκριση σε Πανελλήνιο διαγωνισμό.
  • Η συνολική ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και του παρακείμενου χώρου στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με τη Βασ. Σοφίας σε πρότυπο πάρκο γειτονιάς που θα συνδέεται μέσω πεζογέφυρας με το Δάσος Συγγρού.
  • Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, έργο του οποίου έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από του Υπουργείου Πολιτισμού. 


Παράλληλα, σχετικά με τα έργα υποδομών και ανάπλασης που υλοποιούνται σε κάθε γειτονιά, ο κος Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά το έργο της  βιοκλιματικής ανάπλασης που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στα γειτονιές του Αγίου Θωμά, του Παραδείσου και του Πολυδρόσου με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους πολίτες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Σπύρος Σταθούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο