Σε θεσμικό επίπεδο η απάντηση στις ανακρίβειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο και τις ανακρίβειες που διατυπώθηκαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο προηγούμενος Δήμαρχος της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:


Με τα όσα ισχυρίστηκε στη συνέντευξη του ο επικεφαλής του καθεστώτος που διοίκησε επί 16 χρόνια την πόλη, μας θυμίζει τη λαϊκή παροιμία που λέει εύστοχα «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι».


Επί της ουσίας όμως, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη «βαριά κληρονομιά» που μας παρέδωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.


Και αυτή η «βαριά κληρονομιά» δεν είναι μόνο τα χρέη των 280 εκ.€.
Είναι και οι σημαντικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές της πόλης.
Είναι η εγκατάλειψη των γειτονιών. Είναι οι σπατάλες και οι κακοτεχνίες σε έργα που έγιναν στο Μαρούσι τα προηγούμενα χρόνια, που τα χρωστούμε ακόμη.
Είναι οι χαμένες ευκαιρίες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Είναι η επιβάρυνση της πόλης με εκατοντάδες χιλιάδες τόνους τσιμέντου.
Είναι ο συμβιβασμός με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η έλλειψη διεκδίκησης αντισταθμιστικών ωφελειών προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.
Είναι το καθεστώς εργασιακής ομηρίας εκατοντάδων συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο μας.
Είναι το καθεστώς της θολούρας και της αδιαφάνειας σε όλα τα επίπεδα διοίκησης του Δήμου μας


Αυτή τη βαριά κληρονομιά δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς, γιατί την έζησαν στο πετσί τους όλοι Μαρουσιώτες.


Παρόλα αυτά, στα ψέματα και τις ανακρίβειες του προηγούμενου Δημάρχου θα απαντήσουμε σε θεσμικό επίπεδο, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.


Στη συνεδρίαση αυτή θα παρουσιαστούν αναλυτικά από τους αρμόδιους αντιδημάρχους όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαψεύδουν όσα ισχυρίστηκε ο προηγούμενος Δήμαρχος. Επίσης, θα παρουσιάσουμε την πολιτική της σημερινής δημοτικής Αρχής πάνω στα ζητήματα ρυμοτομίας και πολεοδομίας.
Και στη συνέχεια, θα ενημερώσουμε αναλυτικά τους κατοίκους της πόλης.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο