Σε συγκέντρωση κατοίκων των Αγίων Αναργύρων μίλησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΣε κατοίκους της περιοχής των Αγίων Αναργύρων μίλησε ο Δήμαρχος Γ.Πατούλης.
|download file .jpg 154Kb|


Στην γειτονιά των Αγίων Αναργύρων βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους και να ακούσει τα προβλήματά τους, ενώ τους ευχαρίστησε για την πρόσκληση καθώς και για την θερμή τους υποδοχή.
Στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάπλαση της οδού Νερατζιωτίσσης, η οποία δρομολογείται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για το Μαρούσι του μέλλοντος. Η ανάπλαση προβλέπει τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων, την αύξηση του πρασίνου και τη χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα διαφυλάχθηκαν με το νέο σχέδιο χρήσεων γης, οι χρήσεις κατοικίας και ο οικιστικός χαρακτήρας της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων. Επίσης τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, δωρεάν για τους κατοίκους και με χαμηλό αντίτιμο για τους επισκέπτες.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων τα 3,5 προηγούμενα χρόνια, τα οποία είναι:

• Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, έργα οδοποιίας – ασφαλτόστρωσης στις οδούς Αγίου  Κωνσταντίνου, Μαραθωνοδρόμου, Διονύσου.
• Ανάπλαση της οδού Γράμμου, με παρεμβάσεις που αυξάνουν  το πράσινο και  διευκολύνουν την κίνηση των πεζών. 
• Ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού, με την τοποθέτηση νέων σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης στις οδούς.
• Εργασίες συντήρησης και επισκευής στο εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου.
• Ανακατασκευή προαυλίων χώρων στα 16ο, 8ο 12ο Δημοτικά Σχολεία.
• Ανάπλαση παιδικής χαράς στην Μ. Αλεξάνδρου.

Ο κ. Πατούλης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, «σε μία δύσκολη οικονομικά παγκόσμια κρίση, πετύχαμε με σχέδιο και σκληρή δουλειά να υλοποιήσουμε έργα που είχε ανάγκη η πόλη μας, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ οι πολίτες, στηριζόμενοι είτε σε δημοτικούς πόρους είτε  σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την κεντρική εξουσία».

Μετάβαση στο περιεχόμενο