Σε συγκέντρωση κατοίκων στη γειτονιά της Κοκκινιάς μίλησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 119b|

Κάτοικοι υποδέχονται θερμά τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη στη γειτονιά  της Κοκκινιάς.


|download file .jpg 131Kb|


Αναμνηστική φωτογραφία  του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ.Πατούλη με κατοίκους της  Κοκκινιάς.
|download file .jpg 164Kb|


Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με κατοίκους της Κοκκινιάς, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010. Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες, να ανταλλάξει απόψεις για θέματα που αφορούν την περιοχή, αλλά και να αναφερθεί στα έργα που έχουν υλοποιηθεί τους τελευταίους 40 μήνες επί της Δημαρχιακής του θητείας.


Όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος «όλα τα έργα στηρίζονται είτε σε δημοτικούς πόρους, είτε σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την κεντρική εξουσία, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τους συμπολίτες μας. Κι αυτό γιατί τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχουμε αυξήσει ούτε ένα  επιπλέον ευρώ τα δημοτικά τέλη, ενώ έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τους οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι. Επίσης πρόσθεσε μειώσαμε κατά 50% τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες.               


Μεταξύ των έργων που έχουν υλοποιηθεί στη γειτονιά της Κοκκινιάς είναι:


–   Πραγματοποιήθηκαν έργα ασφαλτόστρωσης, διανοίξεων και διαμόρφωσης κρασπέδων στους δρόμους: Κέκροπος, Μεσογείων, Χρυσοχέρη, Αναπαύσεως, Γούναρη, ʼρτης, Κονίτσης, Μουργκάνας, Κ. Παλαμά, Χρυσοχέρη, Δημοσθένους, Παϊσίου, Δ. Μέξη.  Ακόμη, ασφαλτοστρώθηκε η Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος της Μεσογείων.


– Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο. Για την υλοποίηση του έργου ο Δήμος Αμαρουσίου είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΚ.
 
– Η περιοχή απέκτησε το δικό της ΚΕΠ, που εγκαινιάσθηκε στην οδό Μεσογείων και εξυπηρετεί το ευρύτερο Ανατολικό Μαρούσι.
 
– Ανακατασκευάσθηκε η πλατεία – παιδική χαρά Αλωνίων, επί της οδού Μεσογείων. Ύστερα από τις παρεμβάσεις που δέχτηκε, έγινε ένας χώρος όπου κυριαρχεί το πράσινο, ιδανικός για ξένοιαστο και ασφαλές παιχνίδι.


– Ανακατασκευάσθηκε η παιδική χαρά  επί των οδών Διακογιάννη και Παπανικολάου.


– Ενισχύθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή, με το πρόγραμμα της αντικατάστασης των παλιών φωτιστικών με νέα, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης. Μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί οι λαμπτήρες στις οδούς: Μεσογείων, Κονίτσης, Κέκροπος, Β. Ηπείρου, Φλοίας, Αγ. Ελεούσης, Αναπαύσεως, Μελισσίων, Βέλλας, Ίσαρη, Λύτσικα, Δικαίου, Πωγωνίου, Δάφνης, Χρυσοχέρη, Μουργκάνας, Ι. Μαρή, Νουάρου, Ιατρού, Παπανικολάου, Διακογιάννη, Κακαβιάς, Μαζαρακίου, Δελβινακίου, Λεμονά, Ορφανίδου, Οικονομίδου, Τροπαιοφόρου, Αναπαύσεως, Μέξη, Ανθ. Γαζή, Πανδρόσου, Βεργίνας, Χλόης, Αγ. Αθανασίου, Καζαντζάκη.


– Στην Κοκκινιά, συνδέθηκαν δεκάδες σπίτια με το δίκτυο αποχέτευσης.
 
– Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκπονείται μελέτη για νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και η κίνηση των οχημάτων.
 
– Επιπλέον, ανακατασκευάσθηκαν οι προαύλιοι χώροι στα 3ο και 11ο Δημοτικά – Νηπιαγωγεία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο