Σε σύγχυση η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους και πολιτική σταθερότητα στην Πατρίδα μας

Διαβάζοντας το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που εκδίδουν τις τελευταίες μέρες, διακρίνει εύκολα κανείς πως επικρατεί σύγχυση στα στελέχη της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αμαρουσίου.

Τόσο οι δύο ανακοινώσεις της κας Διακολιού, για τα ζητήματα της δημοτικής συγκοινωνίας και των κοινόχρηστων ποδηλάτων, όσο και του κ. Μαγιάκη  με τη «στήριξη που παρέχει»(;) στα στελέχη της παράταξης του, αυτό αποδεικνύουν.

Μέμφεται η κα Διακολιού τη Διοίκηση Πατούλη για την προβολή γνωστής εταιρείας αναψυκτικών στα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου. Καθώς και για τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου.

Αυτό που δεν λέει η κα Διακολιού είναι ότι μέσα από τη διαφημιστική αυτή προβολή η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου διασφάλισε:

  1. Τη δωρεάν συντήρηση και λειτουργία του συνόλου των κοινόχρηστων ποδηλάτων και του λειτουργικού συστήματος υποστήριξης τους, με ετήσιο για το Δήμο και τους δημότες όφελος 25.000 ευρώ.
  2. Τη δωρεάν χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων για όλους τους χρήστες, έτσι ώστε να αποτελέσουν ένα ελκυστικό εναλλακτικό μέσο μετακίνησης εντός της πόλης.

 Όσον αφορά τους ισχυρισμούς της κας Διακολιού για τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η αλήθεια είναι ότι:

  1. η συχνότητά τους έχει προσαρμοστεί με βάση το πραγματικό κυκλοφοριακό έργο, δηλ. τα δρομολόγια είναι αραιότερα τις ώρες με χαμηλή επιβατική κίνηση και πυκνότερα τις ώρες που παρατηρείται αύξηση του επιβατικού κοινού.
  2. στην κατάρτιση των δρομολογίων λαμβάνεται επίσης υπόψη το διαθέσιμο προσωπικό της υπηρεσίας, το οποίο είναι σήμερα σημαντικά μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν
  3. όσον αφορά τα δρομολόγια προς τα εμπορικά κέντρα και τις μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες (Υπ. Παιδείας), αυτά δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι αφετηρία όλων των γραμμών της Δημοτικής Συγκοινωνίας αποτελεί η παραδοσιακή εμπορική αγορά του ιστορικού Κέντρου της πόλης μας, η οποία πρόσφατα αναβαθμίστηκε, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  4. αν η κα Διακολιού και η παράταξη της ενδιαφέρονταν πραγματικά για την εμπορική αγορά της πόλης , θα τάσσονταν εξαρχής με το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα Mall και Golden Hall είχαν συμφέρον από μια υποβαθμισμένη τοπική αγορά. Τα συμφέροντα αυτών των Εμπορικών Κέντρων εξυπηρετούσαν όλον αυτό τον καιρό , γι αυτό και είναι υποκριτική η ερώτησή τους για τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας από και προς τα εμπορικά κέντρα.
  5. επίσης, η κα Διακολιού και η παράταξη της ξεχνούν εσκεμμένα ένα ακόμη πραγματικό γεγονός, ότι η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που εξασφάλισε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία των μεγάλων αυτών εμπορικών κέντρων τη δωρεάν διάθεση 4 λεωφορείων, με τα οποία ανανεώσαμε χωρίς κόστος μέρος του στόλου μας. Το όφελος από τη χορηγία αυτή είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ για το ταμείο του Δήμου και τους δημότες.
  6. Την ώρα που εκείνοι «προσέφεραν δωρεάν» τις υπηρεσίες τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, η Διοίκηση Πατούλη διεκδικούσε κι αποσπούσε αντισταθμιστικά οφέλη από αυτά. Αυτή είναι η διαφορά μας από τους αντιπάλους μας. Εμείς προσφέρουμε έργα στους δημότες, ενώ εκείνοι αρκούνται στα μεγάλα λόγια. Από τη μια είναι η Διοίκηση των έργων, κι από την άλλη, οι τσάμπα μάγκες της Αντιπολίτευσης.

Η σύγχυση των στελεχών της Αντιπολίτευσης είναι προφανής και γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτική, μετά την έκδοση ανακοίνωσης στήριξης των θέσεων που διατύπωσαν τελευταία από τον επικεφαλής της παράταξης τους, κ. Μαγιάκη.

Αναρωτιόμαστε εύλογα,  ποιος λόγος υπαγόρευσε αυτή την ανακοίνωση; Μήπως θέλουν να καλύψουν τις εσωτερικές τους διαφωνίες; Μήπως στην παράταξη αυτή υπάρχουν και υπεύθυνες φωνές , που όμως δεν τους επιτρέπουν να εκφραστούν;

Ανεξάρτητα από τα όσα συμβαίνουν στην παράταξη της Αντιπολίτευσης, ευχόμαστε

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους
και πολιτική σταθερότητα στην Πατρίδα μας

Μετάβαση στο περιεχόμενο