Σε προνομιακή τιμή για τους κατόχους της ARTEMIS CARD το συναρπαστικό «ταξίδι» στο Εργοστάσιο και Μουσείου Σοκολάτας στη HELEXPO MAROUSSI, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, λειτουργεί το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» στην HELEXPO MAROUSSI (Λ. Κηφισίας 39 ), ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο  που φιλοδοξεί να προσφέρει στον επισκέπτη την πιο «λαχταριστή» εμπειρία. 

 Σε ένα ποιοτικό συνδυασμό οικογενειακής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, πλαισιωμένο με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας έχει πολλά σημεία που θα μαγέψουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη εξασφάλισε προνομιακή τιμή για τους κατόχους της ARTEMIS CARD, προκειμένου να μπορέσει ο καθένας να απολαύσει το συναρπαστικό «ταξίδι» στο κόσμο της σοκολάτας.
Η είσοδος κατ’ άτομο για τους κατόχους της ARTEMIS CARD είναι 6,00 ευρώ.
– Η γενική είσοδος είναι 7,00 ευρώ.
– Φοιτητές, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, (παρουσία 4 μελών  και πλέον για τους πολύτεκνους) με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας: 5,00 ευρώ.
-Οικογενειακό εισιτήριο ( 3 ή 4 άτομα) 20, 00 ευρώ. ( 2 γονείς με παιδιά, ή 2 γονείς με 1 παιδί).
-Παιδιά μέχρι 3 ετών δωρεάν.
-Άνεργοι 5,00 ευρώ το άτομο (ισχύει κάθε Τρίτη και Πέμπτη με την επίδειξη της κάρτας.
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων με άνεργο γονέα: 15, 00 ευρώ (ισχύει μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη ).
-Σχολεία και γκρουπ άνω των 20 ατόμων: 5,00 ευρώ το άτομο.                            

Στο παραμυθένιο Εργοστάσιο Σοκολάτας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν:   

Στο Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας: Μαθαίνετε τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και βλέπετε αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων.
Στο Ναό των Αζτέκων: Ανακαλύπτετε τους θρύλους, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των ινδιάνων, αλλά και τις απίθανες ιστορίες του κακάο.
Στη Ζούγκλα του Αμαζονίου: Σας περιμένει μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία και ξενάγηση, στην μικρή, «πραγματική» ζούγκλα με την αποπνικτική υγρασία και την τροπική ζέστη που δημιουργούν οι συνθήκες προσομοίωσης.
-Στην ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου: Ταξιδεύετε, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και αφηγητή τον αγαπημένο ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση, στους δρόμους του κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη.
Στο Εργαστήρι Σοκολάτας: Συμμετέχετε στα διάφορα στάδια παραγωγής (με το εκπληκτικό διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά) και συσκευασίας σοκολάτας και φυσικά… δοκιμάζετε!
Στο Εργαστήρι Μπισκότου: Παρακολουθείτε την διαδικασία παραγωγής και τον ευφάνταστο σεφ να δημιουργεί τα πιο μαγικά μπισκότα!
Στο Εργαστήρι Γάλακτος: Φωτογραφίζεστε στο παραμυθένιο σκηνικό της μικρής φάρμας.
Στο Ποιοτικό Έλεγχο, στο χημείο του Εργοστασίου και με τη βοήθεια του «μαγικού» επιστήμονα, μαθαίνετε τι πρέπει να προσέχετε ως καταναλωτές και παρακολουθείτε ένα εντυπωσιακό «σοκολατένιο» πείραμα.
Με τη Μηχανή του Χρόνου, μέσα από έναν δαιδαλώδη, παιχνιδιάρικο Λαβύρινθο, μεταφέρεστε στο σύμπαν και στις εποχές που ταξίδεψε διαχρονικά η σοκολάτα.
Στο χώρο με το «μεγάλο μυστικό», σας περιμένει ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης, όπου 1.200 λίτρα πραγματικής, λιωμένης σοκολάτας ρέουν μπροστά στα μάτια σας!
Στην Αίθουσα Εκπαίδευσης μαθαίνετε, με διασκεδαστικό τρόπο, το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, αλλά και σημαντικές λεπτομέρειες για την στοματική υγιεινή.
Στη Choco Αrt, σε έναν διαφορετικό χώρο πολιτισμού και τέχνης, θαυμάζετε γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα.

Στο Εργαστήρι Καραμέλας: Παρακολουθείτε την χειροποίητη παραγωγή και δοκιμάζετε «φρέσκια» καραμέλα! 
Στο Εργοστάσιο λειτουργούν τμήματα με διάφορα θεματικά εργαστήρια (workshops), ενώ το πληροφοριακό υλικό του Μουσείου είναι προσβάσιμο στα ελληνικά, στα αγγλικά, καθώς και στην νοηματική γλώσσα, αλλά και σε άλλες γλώσσες μετά από συνεννόηση. Όλοι οι χώροι του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας θα έχει ανοικτές τις πύλες του για το κοινό έως  τις 21 Φεβρουαρίου 2016.

 

Σχετικά αρχείαΣε προνομιακή τιμή για τους κατόχους της ARTEMIS CARD το συναρπαστικό «ταξίδι» στο Εργοστάσιο και Μουσείου Σοκολάτας στη HELEXPO MAROUSSI, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Μετάβαση στο περιεχόμενο