Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Αμαρουσίου για την πρόληψη των πυρκαγιών

Print Friendly, PDF & Email

Σε πλήρη ετοιμότητα, με όλα τα μέσα που διαθέτει, βρίσκεται ο Δήμος Αμαρουσίου για την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και των όμορων Δήμων.


Ήδη, με εντολή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη υπάλληλοι του Δήμου περιπολούν επί 24ώρου βάσεως το δάσος Συγγρού, αλλά και λοιπές δασικές εκτάσεις του Δήμου για την πρόληψη τυχόν εμπρηστικών ενεργειών, ενώ η υπηρεσία καθαριότητας προχωρά στον καθαρισμό των αλσυλλίων και των οικοπέδων του Δήμου από τα ξερά χόρτα για την αποφυγή του κινδύνου ανάφλεξης.


Εν τω μεταξύ, χτες το βράδυ δύο υδροφόρες του Δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιάννη Πουλόπουλο και Στέφανο Τσιπουράκη βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πάρνηθα.


Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενόψει της κρίσιμης περιόδου του καλοκαιριού απασχόλησε σήμερα και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής ( ΤΕΔΚΝΑ ) που συγκάλεσε εκτάκτως δύο συντονιστικές συσκέψεις ( μία στο Αιγάλεω, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης και Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλου και μία στο Χολαργό, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα και Δημάρχου Χολαργού κ. Δημήτρη Νικολάου ) με στόχο το συντονισμό των Δήμων της Αττικής για την άμεση καταστολή των πυρκαγιών στο Λεκανοπέδιο.


Συγκεκριμένα, στις δύο συσκέψεις αποφασίστηκε ο συντονισμός των Δήμων και η πλήρη ετοιμότητα τους από πλευράς μηχανικών μέσων και ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση, όπου παραστεί ανάγκη. Λεωφορεία των Δήμων θα βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχουν δημοτικές κατασκηνώσεις για την άμεση μεταφορά των μαθητών, ή άλλων παραθεριστών, αν χρειαστεί, ενώ και οι 87 υδροφόρες των Δήμων θα βρίσκονται στη διάθεση των δυνάμεων πολιτικής προστασίας.


Στη συντονιστική σύσκεψη της ΤΕΔΚΝΑ στο Χολαργό μετείχε εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Πουλόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο