Σε νέες βάσεις η Διαδημοτική συνεργασία Αμαρουσίου και Μελισσίων

Print Friendly, PDF & Emaildownload _.jpg file 59 KBdownload _.jpg file 70 KB


Στην περαιτέρω προώθηση της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Αμαρουσίου και Μελισσίων, προχωρούν με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων κ. κ. Γιώργος Πατούλης και Μανώλης Γραφάκος.

Οι ενέργειες αυτές αφορούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων των δύο Δήμων, με κυριότερους τους τομείς που αφορούν:  • την  αποκομιδή των απορριμμάτων, τον οδοκαθαρισμό , το πράσινο και το δημοτικό φωτισμό στις οδούς που είναι στα όρια των δύο δήμων, δηλαδή επί των οδών  Χρυσοστόμου Τραπεζούντος, Λ. Δημοκρατίας και την Παπάγου. Τις οδούς αυτές θα τις διαχειρίζονται ανά έξι μήνες οι δύο δήμοι, με στόχο να μην υπάρχει επικάλυψη και διπλά έξοδα. Το πρώτο εξάμηνο θα το αναλάβουν οι υπηρεσίες του Δήμου Μελισσίων και το δεύτερο οι αντίστοιχες του Δήμου Αμαρουσίου.

  • την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, των λακκουβών, των κρασπέδων και των λοιπών φθορών στους δρόμους, η οποία θα γίνεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Μελισσίων (ΔΕΤΕΜ).

Εξάλλου, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα τα έργα αναβάθμισης της νησίδας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και η αντικατάσταση της ασφάλτου στην οδό Παπάγου.


Κι αυτό συμφωνήθηκε να γίνει με τον παρακάτω τρόπο:

οι τεχνικές υπηρεσίες των δύο Δήμων να αναλάβουν την σύνταξη προμελέτης για την πλήρη διαμόρφωση και ανάπλαση των τριών όμορων οδών ( που θα περιλαμβάνει την ενίσχυση των πεζοδρομίων, την αύξηση του πρασίνου, τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού).

μετά τη σύνταξη των μελετών, το έργο θα προωθηθεί ως διαδημοτικό και θα διεκδικηθεί να ενταχθεί προς χρηματοδότηση από εθνικά ή νομαρχιακά προγράμματα.

Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Μελισσίων. Μετά το τέλος της συνάντησης αυτής , οι δύο Δήμαρχοι με τους συνεργάτες τους περπάτησαν μαζί στις τρεις όμορες οδούς, προκειμένου να έχουν μια άμεση εικόνα των προβλημάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο