Σε κλίμα αισιοδοξίας έκοψε ο Δήμος Αμαρουσίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2011

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, παρακολούθησε την Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλου.
|download file .jpg 135Kb|


|download file .jpg 80Kb|

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2011.


|download file .jpg 115Kb|


Με το σπάσιμο του ροδιού για καλή τύχη, έκανε ποδαρικό στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
|download file .jpg 91Kb|


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και τη σύζυγο του Μαρίνα Σταυράκη και τον καλλιτεχνικό Δ/ντή του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Γ. Μαρκόπουλο.
|download file .jpg 83Kb|


Με πολλές ευχές για μια εποικοδομητική, δημιουργική αλλά κατά κοινή ομολογία δύσκολη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Αμαρουσίου με την παρουσία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλου, και των Αγίων πατέρων του ιερού ναού της Παναγίας. Η πρώτη κοπή πίτας της νέας δημοτικής θητείας, πραγματοποιήθηκε παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με την καινούρια του σύνθεση, του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής, Κώστα Μανιάτη, των εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης, των εκπροσώπων του τοπικού Τύπου, εργαζομένων του Δήμου και πλήθους κόσμου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έδωσε το στίγμα της νέας χρονιάς που σηματοδοτεί την έναρξη μίας περιόδου κρίσιμης για την τοπική αυτοδιοίκηση με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το σχέδιο «Καλλικράτης» αλλά μαζί μετέφερε την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι με μαχητικότητα, διεκδικητικότητα, συναίνεση, διάλογο και γόνιμη συνεργασία θα αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα, με στόχο το Μαρούσι την επόμενη τετραετία να αναδειχθεί σε μία πόλη ακόμη πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στον εργαζόμενο, στον πολίτη, στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, σε μία πόλη πρότυπο στην Αττική.

«Ενωμένοι χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς όπως βαδίσαμε και τα προηγούμενα χρόνια, θα προσπαθήσουμε και την επόμενη θητεία μας να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα. Επιθυμώ την εποικοδομητική συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις για να δουλέψουμε προς όφελος της πόλης μας, και εύχομαι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και ο στείρος αντίλογος να μείνουν έξω από το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Ο «Καλλικράτης» μπορεί να φέρνει ανακατατάξεις και ανατροπές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Διοίκηση, ωστόσο, έχουμε ήδη δώσει δείγματα γραφής. Θα βαδίσουμε στα ίδια χνάρια στα εργασιακά, στα κοινωνικά και στα όποια άλλα ζητήματα ανακύψουν». Με την ευχή για υγεία και πρόοδο προς όλους τους παρευρισκομένους και τις οικογένειές τους, ο Γιώργος Πατούλης, έκλεισε με την υπόσχεση ότι «το καράβι αυτό που λέγεται Δήμος Αμαρουσίου θα το οδηγήσουμε σε απάνεμα νερά».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα δίνοντας τη σκυτάλη στον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής, κ. Μανιάτη, και κατόπιν σε έναν έναν τους επικεφαλής των συνδυασμών και στους δημοτικούς συμβούλους, στους εκπροσώπους φορέων αλλά και του τοπικού Τύπου, που έκοβαν το κομμάτι τους με ευχές και αφιερώσεις για το 2011.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας, ο Δήμαρχος, όπως επιτάσσει το έθιμο, έσπασε στην πόρτα του γραφείου του ένα ρόδι, σύμβολο τύχης για μία γόνιμη και δημιουργική χρονιά.

Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Παναγίας

Της κοπής της πίτας του Δήμου Αμαρουσίου είχε προηγηθεί η τέλεση της πρωτοχρονιάτικης δοξολογίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και ανάμεσα σε άλλους, του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, κ. Μανιάτη, και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο