Σε κατοίκους του Παραδείσου μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 114Kb|

Σε κατοίκους του Παραδείσου μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης.


|download file. jpg 119Kb|


Σε συγκέντρωση κατοίκων του Παραδείσου, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου,  μίλησε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής σε όλη την πόλη αλλά και ειδικότερα, στην περιοχή του Παραδείσου, και σε όσα πρόκειται να γίνουν ακόμη.

Αναφερόμενος στο όραμα της Δημοτικής αρχής για το Μαρούσι της επόμενης 10ετίας, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Ήδη έχουμε ετοιμάσει ένα νέο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, για όλο το Μαρούσι, που μεταξύ άλλων προβλέπει να μετατρέψουμε το Μαρούσι σε ένα προάστιο οργανωμένο, με διακεκριμένες ποιότητες, πολυλειτουργικό και συγκροτημένο.

Μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου μας θα πετύχουμε :
• να ενισχύσουμε τις χρήσεις κατοικίας.
• να αυξήσουμε τους χώρους πρασίνου κατά 30% .
• να αυξήσουμε τους κοινόχρηστους χώρους και πεζόδρομους κατά 80%.
• επιπλέον ο Δήμος θα εμπλουτιστεί με αθλητικές δραστηριότητες, δραστηριότητες αναψυχής, χώρους περιπάτου, χώρους για παιδιά, νέους πολιτιστικούς χώρους, σύγχρονες κοινωνικές υποδομές.

Όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν το  Μαρούσι σε μια νέα εποχή, στο Μαρούσι του μέλλοντος, του  ανθρωποκεντρικού πολιτισμού και του πολιτισμού του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα για τον Παράδεισο προβλέπουμε

• Την ανάδειξη του Ιππικού Ομίλου, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της περιοχής.

• Τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα και την ανάδειξη του Δάσους Μιμικόπουλου σε μοναδικό χώρο πρασίνου και αναψυχής. Το Δάσος Μιμικόπουλου για μας αποτελεί προτεραιότητα.

• Στο σχέδιο μας περιλαμβάνεται η αναζήτηση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού.

• Παράλληλα προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου της γειτονιάς, με έμφαση στις διαδρομές πεζών, στην κατασκευή ασφαλών πεζοδρομίων και στην οριοθέτηση της στάθμευσης αυτοκινήτων.

• Η ενίσχυση του πρασίνου και η φύτευση νέων δέντρων που θα ενισχύσει το χαρακτήρα της γειτονιάς είναι άλλη μια παρέμβαση που προγραμματίζουμε.

• Με την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής Δηλαβέρη, που ανέφερα και παραπάνω, θα εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους μέσα από τις πράξεις εφαρμογής , που θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την απαλλοτρίωση των εκτάσεων του Αγίου Γεωργίου Χωματιανών και της πλατείας Σ. Βέμπο. Είναι δέσμευση μου ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η  διάσωση του Αγίου Γεωργίου Χωματιανών και η κατασκευή της πλατείας Βέμπο θα γίνει πραγματικότητα.

• Επίσης μέσα στο σχέδιο μας για το επόμενο διάστημα και μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, είναι η προώθηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο κ. Δήμαρχος, την παρέμβαση που αφορά στην ανάπλαση της οδού Παραδείσου:

«Η οδός Παραδείσου είναι ένας σημαντικός οδικός άξονας μήκους 818 μέτρων, που ξεκινάει από τη Λεωφόρο Κηφισίας, περνάει από τον Ιππικό όμιλο και καταλήγει στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, διασχίζοντας  όλο τον Παράδεισο , συνδέοντάς τον με τον ʼγιο Θωμά στα βορειοδυτικά και τον δήμο Χαλανδρίου νότια. Για την ανάπλαση της οδού θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια με ελάχιστο πλάτος τα 3.10μ, ενώ το οδόστρωμα θα έχει καθαρό πλάτος 3.50μ.

Στο πλαίσιο της ανάπλασης οριοθετούνται και σχεδιάζονται νέες θέσεις στάθμευσης. Το οδόστρωμα καλύπτεται με φωτοκαταλυτική άσφαλτο ενώ τα πεζοδρόμια καλύπτονται με πλάκες από φυσικό πελεκητό σχιστόλιθο, δίνοντας την εντύπωση του παραδοσιακού καλντεριμιού. Η φύτευση ενισχύεται με περίπου 150 νέα δέντρα και με παρτέρια που συνδυάζουν ξύλινα καθιστικά και πάνω από 300 θάμνους. Επίσης καθορίζεται διαδρομή ατόμων με ειδικές ανάγκες και τοποθετούνται κάδοι ανακύκλωσης.
Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο μας για το Μαρούσι του μέλλοντος».


Μετάβαση στο περιεχόμενο