Σε κατοίκους των Εργατικών κατοικιών μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
|download file .jpg 106Kb|
Σε δύο συγκεντρώσεις κατοίκων στον οικισμό των Εργατικών Κατοικιών μίλησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης.

|download file .jpg 110Kb|


Στον οικισμό των Εργατικών πολυκατοικιών βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο οποίος μίλησε σε δύο συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν κάτοικοι της περιοχής.
Ο κ. Πατούλης συζήτησε με τους κατοίκους διάφορα θέματα που αφορούν στην γειτονιά τους, ενώ αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών τα 3,5 χρόνια που πέρασαν, αλλά και σε όσα πρόκειται να γίνουν ακόμη.
Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα δύσκολα και συσσωρευμένα προβλήματα που η σημερινή  Διοίκηση κλήθηκε να διαχειρισθεί, όπως το εργασιακό, τη βαριά κληρονομιά από τα χρέη του παρελθόντος, την παγκόσμια και εθνική οικονομική κρίση αλλά την εγκατάλειψη των γειτονιών, μια από της οποίες ήταν και οι Εργατικές κατοικίες: «Καταφέραμε να κάνουμε πολλά, να κάνουμε το Μαρούσι καλύτερο, με σχέδιο και σκληρή δουλειά. Όλα τα έργα που έχουμε υλοποιήσει στην πόλη, στηρίζονται είτε σε δημοτικούς πόρους είτε σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την Κεντρική εξουσία, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ  οι πολίτες».
Ο κ. Πατούλης κάλεσε τους πολίτες να στείλουν με τη συμμετοχή τους στις κάλπες το μήνυμα ότι «το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω», χαρακτηρίζοντας κρίσιμες τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. «Οι Δήμοι όπως διαμορφώνονται από το Σχέδιο Καλλικράτη, χρειάζονται στο τιμόνι τους έμπειρους ανθρώπους, που γνωρίζουν τα προβλήματα των δήμων και τους τρόπους επίλυσής τους. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την πόλη μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια των πειραματισμών. Εμείς ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε το έργο μας, γιατί αυτή την εντολή μας έδωσαν οι συμπολίτες μας. Ως την τελευταία ημέρα της τρέχουσας θητείας μας, στις 31 Δεκεμβρίου 2010, θα παράγουμε έργο. Δεν σταματάμε ούτε μια μέρα», συμπλήρωσε ο κ. Δήμαρχος.


Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης έκανε αναφορά στα έργα που έγιναν στον οικισμό των Εργατικών κατοικιών. Πιο συγκεκριμένα, στις Εργατικές κατοικίες:
• Εγκαινιάστηκε ένα νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
• Κατασκευάστηκε στην περιοχή αγωγός ακαθάρτων στους δρόμους: Σκρα, Διονύσου, Σίνα, Εφήβων, Νάξου και Ματρόζου. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί εκατοντάδες μέτρα αγωγού ακαθάρτων. Με το δίκτυο έχουν συνδεθεί δεκάδες νοικοκυριά, ενώ παράλληλα προωθείται η μελέτη για μεμονωμένες συνδέσεις.
• Στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών, αντικαταστάθηκαν τα παλιά φωτιστικά με νέου τύπου χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης, ρίχνοντας περισσότερο φως στην περιοχή και δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.
•  Ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι στη γειτονιά, που είχαν να ασφαλτοστρωθούν πάνω από 10 χρόνια.
• Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αντικατάσταση όλου του δικτύου αποχέτευσης και η κατάργηση του παλαιού αντλιοστασίου.
• Πραγματοποιήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα με χρηματοδότηση από τη Νομαρχία Αθηνών.
• Ενισχύθηκε με προσωπικό η Δημοτική Αστυνομία, που έχει καθημερινή παρουσία στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, αλλά και σε ολόκληρο το Μαρούσι.


Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τοποθέτησης των ανελκυστήρων στις Εργατικές πολυκατοικίες, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι «η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έδωσε έμφαση στο συγκεκριμένο χρόνιο αίτημα των κατοίκων και κατέβαλλε κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να κατασκευαστούν σύγχρονοι ανελκυστήρες, όχι μόνο στα 13 κτήρια που δεν διαθέτουν, αλλά και στα υπόλοιπα. Και πέτυχε μετά από μια σειρά διαρκών επαφών, διεκδικήσεων και ενεργειών, να υπογράψει σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το έργο στον οικισμό Μαρούσι 1, την οποία έχουμε μεταβιβάσει στον ΟΕΚ από τις 7 Ιανουαρίου 2010. Η εν λόγω, μάλιστα, σύμβαση, έχει εγκριθεί και κατά τον προσυμβατικό έλεγχο που διενέργησε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το γεγονός ότι ο ΟΕΚ παρέμενε μέχρι πρότινος, εξαιτίας της κυβερνητικής αλλαγής, ουσιαστικά “ακέφαλος”, είχε ως αποτέλεσμα παρά τις επανειλημμένες μας επιστολές στη Διοίκηση του ΟΕΚ, η σύμβαση να παραμένει -με αποκλειστική υπαιτιότητα της πλευράς του ΟΕΚ- ανυπόγραφη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο