Σε κατοίκους της Αγίας Φιλοθέης μίλησε ο Δήμαρχος κ.Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 110Kb|


Μιλώντας σε κατοίκους της Αγ. Φιλοθέης, ο κ.Δήμαρχος τόνισε ότι «το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την πόλη μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια των πειραματισμών», ενώ αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή τα τελευταία 3,5 χρόνια.


|download file .jpg 117Kb|


Στην γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας, ο κ. Πατούλης τόνισε στην ομιλία του την δύσκολη οικονομικά συγκυρία, υπό την οποία η Δημοτική Αρχή κλήθηκε να διαχειριστεί τα προβλήματα της πόλης, επισημαίνοντας ότι «αντιμετωπίσαμε πολλά και πολύπλοκα ζητήματα που μας κληροδότησε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, όπως το εργασιακό και το μεγάλο οικονομικό χρέος, κι όλα αυτά έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε μέσα σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση. Τα καταφέραμε όμως και μέρα με την ημέρα, κάνουμε το Μαρούσι καλύτερο».

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει τα 3,5 τελευταία χρόνια στην περιοχή και γενικότερα στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής στην Αγία Φιλοθέη. Ιδιαίτερα όμως ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διεκδίκηση του Δήμου από την ΚΕΔ του οικοπέδου 8 στρεμμάτων, στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο και θα αποκτήσει επιτέλους η Αγία Φιλοθέη σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές σχολικές μονάδες.

Εκτός αυτού, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία του νέου ΚΑΠΗ, ένα έργο αναγκαίο και απαραίτητο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους της Αγίας Φιλοθέης, αλλά και για τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωση του προσκυνήματος της Αγίας Φιλοθέης και την ανάδειξή του σε εκκλησιαστικό ιστορικό μνημείο, εγχείρημα που έχει την αμέριστη  στήριξη του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.

Ακόμη ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα ασφαλτόστρωσης που έχουν γίνει στους περισσότερους δρόμους, στα έργα αποχέτευσης, στην εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που έγινε, στην τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στους κεντρικούς δρόμους στην περιοχή, καθώς και στην τοποθέτηση νέων, ευδιάκριτων πινακίδων οδοσήμανσης.

«Τα έργα που γίνονται στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης, αλλά και σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, στηρίζονται σε δημοτικούς πόρους αλλά και σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την Κεντρική Εξουσία, χωρίς να επιβαρύνουμε με ούτε ένα επιπλέον ευρώ τους συμπολίτες μας. Κι αυτό γιατί εδώ και τρία χρόνια δεν έχουμε αυξήσει ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη, ενώ έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τους οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι. Επίσης, αποφασίσαμε μείωση 50% στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες», τόνισε ο κ. Πατούλης, ενώ κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι «Οι Δήμοι όπως διαμορφώνονται από το Σχέδιο Καλλικράτη, χρειάζονται στο τιμόνι τους έμπειρους ανθρώπους, που γνωρίζουν τα προβλήματα των δήμων και τους τρόπους επίλυσής τους. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την πόλη μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια των πειραματισμών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο