Σε κατοίκους στη γειτονιά του Σωρού μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΜε κατοίκους του Σωρού συναντήθηκε ο Δήμαρχος Γ.Πατούλης.
|download file .jpg 99Kb|


Σε συγκέντρωση κατοίκων του Σωρού έδωσε το «παρών» χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης, ο οποίος μίλησε για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή.

Ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά και σημαντικά έργα στην περιοχή του Σωρού. Ο κ.Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «όσα έχουν γίνει στο Σωρό τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αλλάξει την εικόνα μιας περιοχής που για πολλά χρόνια είχε μείνει χωρίς σχέδιο και όραμα, χωρίς ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να στερείται από βασικές υποδομές και έχουν αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Ο κ.Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής έργα που έχουν γίνει στο Σωρό, όπως:

1. Έργα οδοποιίας, νέες διανοίξεις, αναπλάσεις και ανακατασκευές πεζοδρομίων επί των οδών: Κονίτσης, Ιθάκης, ʼρτης, Εμ.Παππά, Σωρού, Ζαλόγγου, Μπότσαρη, Δελφών, Αλεξανδρίδου, Αμμοχώστου, Αρχιμήδου, Φακίνου, Αγ.Ελευθερίου, Ομήρου (πάροδος Αγ. Ελευθερίου), Πάφου, Κυκλάδων, Κόντου, Ναούσης, Ναυπάκτου, Ιππολύτου, Λευκωσίας, Μόρφου, Ανώνυμη (μεταξύ Υμηττού και Μόρφου), Τσικλητήρα, Τ.ʼγρα, Υμηττού, Κατσαντώνη, Γκούρα, Σαμουήλ, Μπουμπουλίνας, Ροδόπης.
2. Αγωγός ακαθάρτων επί των οδών  Αγίου Ελευθερίου, Τσικλητήρα, Δ. Μπότσαρη, Αλεξανδρίδου, Ν.Ζεκάκου, Ο.Γκολέμη, Δελφών, Λευκωσίας, Χέλμου, Αγγειοπλαστών, Ναυπάκτου, Εδέσσης, Ομήρου, Κόντου, Ναυπάκτου, Φακίνου, Πάφου, Αμμοχώστου, Αλεξανδροπούλου. Εθν.Αντιστάσεως, Κονίτσης, Μαραθωνοδρόμων, Κυκλάδων, ʼρτης, Εμ. Παππά, Δ.Μέξη, Αν. Μοστρού, Τ.ʼγρα και Καραβαγγέλη.
3. Συνδέθηκαν δεκάδες νοικοκυριά με το αποχετευτικό δίκτυο.
4. Δημιουργία νέου Βρεφονηπιακό Σταθμό. 
5. Προχωρά η μελέτη του δικτύου ομβρίων, ενώ προγραμματίζονται, σε συνεργασία με τη Νομαρχία, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
6. Προωθείται η ένταξη στο Σχέδιο της περιοχής Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα, ενώ ολοκληρώθηκε η εξέταση των ενστάσεων για τη συγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη. 
7. Ενισχύθηκε ο δημοτικός φωτισμός με νέα φωτιστικά σώματα, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης. Τα νέα φωτιστικά έχουν τοποθετηθεί επί των οδών: Σωρού, Ζεκάκου, Βαλτετσίου, Λέρου, Ιθάκης, Τσικλητήρα, Υμηττού, Δ.Μπότσαρη, Ευζώνων, Λευκών, Εμ.Παππά, Τέλλου ʼγρα, Βεργίνας, ʼρτης, Κυκλάδων, Αλεξανδρίδου, Αρχιμήδους, Κατσαντώνη, Μέξη, Ιππολύτου, Λευκωσίας, Ροδόπης, Ναυπάκτου, Μπουμπουλίνας, Ζαλόγγου, Ανθ.Γαζή, Θάσου, Καραμανλή 43, Γκούρα , Σωτηράκη, Παπαδημητρίου, Τσατήρη, Μοστρού, Βίκου, Ολ.Γκολέμη, Σαμουήλ, Τριανταφύλλη, Δελφών.
8. Αναβαθμίστηκε το γήπεδο που βρίσκεται επί της οδού Ζεκάκου.
9. Αναβαθμίστηκε η πλατεία Ζεκάκου, σε συνεργασία με το σύλλογο της περιοχής.
10. Δρομολογήθηκε η απομάκρυνση  του αμαξοστασίου του  Δήμου.
11. Έγιναν έργα συντήρησης στα σχολεία του Σωρού.
«Στόχος μας παραμένει όχι μόνο η περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής αλλά και η βελτίωση της καθημερινής ζωής, όχι μόνο της δικής σας αλλά και όλων των δημοτών μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι «όλα τα έργα που γίνονται στη γειτονιά του Σωρού στηρίζονται σε δημοτικούς πόρους αλλά και σε χρήματα που ο Δήμος διεκδικεί από την Κεντρική Εξουσία, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο