Σε ημερίδα της Νομαρχίας Αθηνών για το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθηνών-Αττικής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Γ. Χαραλάμπους, ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γ. Σγουρός και ο Δήμαρχος Αιχάλεω και Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ κ. Δ. Καλογερόπουλος

|download file .jpg 313KB|


Σε ημερίδα της Νομαρχίας Αθηνών με θέμα «Τοποθετήσεις Φορέων για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών-Αττικής, το Διάταγμα Προστασίας Υμηττού και τους Νέους Αυτοκινητόδρομους», που έγινε σήμερα στο ΕΒΕΑ, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β βαθμού πρέπει να έχει λόγο ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την Αττική. Η προστασία και ο σεβασμός του περιβάλλοντος, και η ανάπτυξη των γειτονιών μπορεί να επιτευχθεί με την βιοκλιματική ανάπτυξη, τις πράσινες ταράτσες και την ανάπτυξη των μέσων μετακίνησης σταθερής τροχιάς και τη σύνδεσή του με τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, ώστε να ελαττωθεί η χρήση των αυτοκινήτων. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί και με την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων που να συνδέουν τις γειτονίες και τους Δήμους, αλλά και την όσο το δυνατόν ταχύτερη επέκταση του Μετρό σε όλες τις περιοχές. Σε ό,τι αφορά στο Δήμο μας, στόχοι παραμένουν η διάνοιξη της Λ. Κύμης, η υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ, καθώς και η μελέτη για την σωστότερη διαμόρφωση της Λ. Κηφισίας».

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, και ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθηνών- Αττικής και οι τοποθετήσεις φορέων για το σχέδιο διατάγματος προστασίας Υμηττού και για τους νέους αυτοκινητόδρομους.
 


Μετάβαση στο περιεχόμενο