Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Γκιουλέκα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης συμμετέχει στην σύσκεψη των αιρετών και στελεχών της Τ.Α. στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Σε ευρεία σύσκεψη των αιρετών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπό τον Υφυπουργό κο Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με στελέχη του Δήμου, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013.


Σκοπός της συνάντησης ήταν η  εκ μέρους του κου Υφυπουργού ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης», προκειμένου να υπάρξει άμεση κινητοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών, για την αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.


Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υπογράψει ήδη την προγραμματική σύμβαση για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα των Κέντρων Δια Βίου Μάθηση και αναμένει από το «Ίδρυμα Νεολαίας Δια Βίου Μάθησης» του Υπουργείου Παιδείας την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος.


Όσον αφορά στα προγράμματα όπως: «Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας», «Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων», «Το Προστατεύω τον Εαυτό μου και τον ʼλλον», «Οι Σχολές Γονέων», η λειτουργία ΙΕΚ ΚΑΙ ΣΕΚ, ο Δήμος Αμαρουσίου δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετέχει με το Υπουργείο Παιδείας στην προσφορά υπηρεσιών προς τους δημότες.


Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου δραστηριοποιείται και αξιοποιεί κάθε πολύτιμη ευκαιρία,  προκειμένου να δώσει στους δημότες του τη δυνατότητα παρακολούθησης πιστοποιημένων προγραμμάτων εκπαίδευσης, σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως η επιχειρηματικότητα, η υγεία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος, όπως είναι για το Μαρούσι, η τέχνη της κεραμικής.
Είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου να ανταποκριθούμε άμεσα και ικανοποιητικά στις απαιτήσεις που έχει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Μαρούσι. Επιδίωξή μας είναι σε αυτή τη δύσκολη εποχή να προσφέρουμε προγράμματα γενικής εκπαίδευσης για όλους, που να  ικανοποιούν την ανάγκη για την υποστήριξη των πολιτών και την προώθηση της τοπικής, οικονομικής κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.
»

Μετάβαση στο περιεχόμενο