Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ασφαλτόστρωσης και συντήρησης οδοστρώματος στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης επέβλεψε σήμερα το μεσημέρι τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιούνται στη διαδημοτική οδό Βύρωνος και οι οποίες εντάσσονται στο συνολικό προγραμματισμό εργασιών οδοποιίας και αποκατάστασης του οδοστρώματος, σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης και σε σημεία όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί σημαντική φθορά.

Λόγω του ότι  η οδός Βύρωνος είναι μια διαδημοτική οδός αυξημένης κυκλοφορίας, που συνδέει τον Δήμο Αμαρουσίου, τον Δήμο Πεύκης και τον Δήμο Ηρακλείου, οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων όλων των κατοίκων-επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει επισημάνει επανειλημμένως  στην  Περιφέρεια Αττικής την αναγκαιότητα ανακατασκευής της οδού Βύρωνος, προκειμένου να προγραμματίσει και να διαθέσει τα σχετικά κονδύλια για την ασφαλτόστρωσή της ως κεντρικού οδικού άξονα. Επιπρόσθετα, έχει αιτηθεί στην Περιφέρεια Αττικής την άμεση ανακατασκευή της ασφαλτόστρωσης των δρόμων που ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητά της όπως: Πεντέλης, Περικλέους, Χατζηαντωνίου και Όθωνος, χωρίς, όμως, ανταπόκριση, παρά την επικινδυνότητα του τάπητα, λόγω φθοράς και ολισθηρότητας, σε κάποιες από αυτές.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος μας θεώρησε ότι ήταν μάταιο να περιμένει περαιτέρω για την οδό Βύρωνος και προχώρησε στην ασφαλτόστρωση όλου του πλάτους της, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και δίνοντας οριστική λύση στο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών.

Τέλος, εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν εντός των ημερών και στους παρακάτω δρόμους: στην οδό Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Γαρδέλη και στην οδό Σωρού.

Κατά την επίσκεψή του, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, κ. Β. Κόκκαλης και η Προϊσταμένη Τμήματος Κατασκευής και Επίβλεψης Έργων, κα  Ε. Μπαϊρακτάρη.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την παρουσία του κ.Πατούλη στα έργα σφαλτόστρωσης της οδού Βύρωνος


Στιγμιότυπο 2 από την παρουσία του κ.Πατούλη στα έργα σφαλτόστρωσης της οδού Βύρωνος

Μετάβαση στο περιεχόμενο