Σε ετοιμότητα ο ΣΠΑΠ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, παρά την έως σήμερα ολιγωρία της κεντρικής εξουσίας

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.


Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, παρά την ολιγωρία που έχει επιδείξει έως σήμερα η κεντρική εξουσία.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 βρέθηκαν τα θέματα που αφορούν στην πυροπροστασία και πυρασφάλεια των Δήμων μελών.


Ειδικότερα, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου κου Γιώργου Πατούλη έχει ξεκινήσει και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των εθελοντών στους Δήμους μέλη σε θέματα πυροπροστασίας και διαχείρισης πυρκαγιών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το θέμα της ασφάλισης των εθελοντών που συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις του Συνδέσμου.


Επίσης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε αναφορά στην προκήρυξη για την πρόσληψη 50 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα πυροφυλάκια σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Δήμων, καθώς και στη διαδικασία για την πρόσληψη 20 ατόμων με σύμβαση δίμηνης διάρκειας που θα διατεθούν για τις ανάγκες πυροπροστασίας και πυρασφάλειας μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (Οκτώβριος 2012).


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια για την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος με νέους εθελοντές που θα συμμετέχουν στις δράσεις του Συνδέσμου, απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή στο ραντεβού το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου 2012 για το πρώτο πότισμα των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν πέριξ του Νοσοκομείου, στα Ιταλικά Οχυρά – όπισθεν του Πύργου Δουκίσσης Πλακεντίας και στο Κοιμητήριο Παλαιάς Πεντέλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο