Σε ενωτικό πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης η εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την εκλογή του νέου Προεδρείου του.


Γ. Πατούλης: Το κόμμα μας είναι το Μαρούσι. Αφήστε τους κομματικούς εναγκαλισμούς, όλοι θα πρέπει να σκεφτόμαστε αυτοδιοικητικά για το καλό της πόλης μας. Στα σπουδαία και σημαντικά πάμε σε μία νέα εποχή συνεργασίας που όλοι μπορούν να προσφέρουν.


Νέος Πρόεδρος επανεξελέγη ο Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κουτσουβέλης, Γραμματέας ο Γιάννης Κορομπίλης


Με ενισχυμένη πλειοψηφία εξελέγη το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, μετά την ανταπόκριση των μελών του στο ενωτικό κάλεσμα συνεργασίας και συναίνεσης που απηύθυνε προς όφελος της πόλης και των πολιτών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης,


Στην αρχική τοποθέτησή του ο κος Πατούλης υπογράμμισε ότι «στο Δημοτικό Συμβούλιο μας όλοι είμαστε χρήσιμοι και απαραίτητοι. Θέλουμε την αντιπολίτευση να έχει ένα παραγωγικό έργο ουσίας Μακριά από τους κομματικούς εναγκαλισμούς, με διάθεση αυτοδιοικητική μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στην πόλη μας, τιμώντας τους πολίτες που με τη ψήφο τους μας έφεραν στην αίθουσα αυτή, αλλά και βεβαίως να δημιουργήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό κίνημα που θα είναι χρήσιμο για το Δήμο μας και για άλλους Δήμους


Με εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης επανεξελέγη Πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.
Επί 39 ψηφισάντων, 36 ψήφισαν υπέρ, 3 λευκό, ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν ο συνδυασμός «Για ένα νέο Μαρούσι.»
Υπέρ ψήφισαν η πλειοψηφούσα παράταξη «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη», η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» με επικεφαλής τον κο Ελευθέριο Μαγιάκη και από την ελάσσονα μειοψηφία ο συνδυασμός «Μαρούσι η πόλη μας» με επικεφαλής τον κο Κωνσταντίνο Βλάχο. Οι συνδυασμοί «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση εκτός των Τειχών» για πολιτικούς λόγους ψήφισαν λευκό.


Αναφερόμενος στην εκλογή του νέου Προέδρου, ο κος Πατούλης σημείωσε:
«Το κόμμα μας είναι το Μαρούσι. Πέρα από τις όποιες κομματικές παραφυάδες μπορεί να έχει ο καθένας, όλοι θα πρέπει να σκεφτόμαστε αυτοδιοικητικά για το καλό της πόλης μας. Στα σπουδαία και τα σημαντικά πάμε σε μια νέα εποχή συνεργασίας που όλοι μπορούν να προσφέρουν. Εύχομαι καλή επιτυχία στο κο Γαρδέλη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει να ηνία του Προέδρου του Δ.Σ.»


Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο κος Δημήτρης Κουτσουβέλης, μετά από πρόταση του συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» με ψήφους 36 υπέρ και 3 λευκό.
Με τον ίδιο αριθμό ψήφων εξελέγη για τη θέση του Γραμματέα του Δ.Σ. ο κος Γιάννης Κορομπίλης, που πρότεινε ο συνδυασμός της ελάσσονος μειοψηφίας «Μαρούσι, η πόλη μας».


Στη ειδική συνεδρίαση, το Σώμα εξέλεξε επίσης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής, καθώς και τους εκπροσώπους του Δήμου Αμαρουσίου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής.


Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν:
Τακτικά μέλη: Αθανάσιος Βελής / Ελένη Βλάχου Σταματάκη / Νικόλαος Κάβαλλος / Δημήτρης Καρλαύτης / Ευθύμιος Τσίγκας / Ελευθέριος Μαγιάκης / Σπυρίδων Βλάχος / Μαρία Καρλατήρα.
Αναπληρωματικά μέλη: Βασίλης Κόκκαλης / Αθανάσιος Βλαχοπιώτης / Μιχάλης Παπαδόπουλος / Ηλίας Γιαννακάκος / Αθανάσιος Φωτόπουλος.


Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν:
Τακτικά μέλη: Ευάγγελος Κάβαλλος / Ελένη Καλαντζάκη- Λέκκα / Νικόλαος Πέππας / Κων/νος Ρώτας / Κατερίνα Φραγκάκη / Μαίρη Διακολιού/ Παναγιώτης Σαγρής / Αθανάσιος Φωτόπουλος.
Αναπληρωματικά μέλη: Γεώργιος Ζήκος / Πέτρος Κόνιαρης / Κων/νος Αντωνόπουλος / Πέτρος Κούκουζας / Μαίρη Καρανάσιου.

Για την Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής εξελέγησαν οι εκπρόσωποι:
Ως τακτικά μέλη από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης ο Δημήτριος Καρλαύτης και ο Σπύρος Σταθούλης και ως αναπληρωματικό μέλος ο Ευάγγελος Κάβαλλος.
Από την πλευρά της μειοψηφίας ως τακτικά μέλη εξελέγησαν ο Ελευθέριος Μαγιάκης και ο Κων/νος Βλάχος και ως αναπληρωματικό μέλος Πέτρος Κούκουζας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο