Σε ενημερωτική εκδήλωση της ΤΕΔΚΝΑ για το Σχέδιο «Καλλικράτης» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης συνομιλεί με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη.
|download file .jpg 64Kb|


Οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι ενημερώθηκαν από τον Νομικό σύμβουλο της ΤΕΔΚΝΑ Π.Ζυγούρη για το νέο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
|download file .jpg 116Kb|


Σε εκδήλωση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α) που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των νεοεκλεγέντων δημάρχων του νομού Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο, παρευρέθη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, οι νεοεκλεγέντες τοπικοί άρχοντες ενημερώθηκαν και τοποθετήθηκαν επί καίριων ζητημάτων που αφορούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης που εισάγει το Σχέδιο «Καλλικράτης» με την έναρξη της νέας δημαρχιακής θητείας. Παράλληλα,  στους νέους Δημάρχους μοιράστηκε το βιβλίο του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΚΕ Παναγιώτη Ζυγούρη, που αναλύει διεξοδικά το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου σε παρέμβασή του επανέλαβε τη θέση ότι «για να είναι βιώσιμο το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο προϋπόθεση αποτελεί οι νέοι Δήμοι θα συγκροτηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους, η δυνατότητά τους να παρέχουν πολλές και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες τους, η ικανότητά τους να συμμετέχουν σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις που θα δίνουν την ευκαιρία να αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό των τοπικών κοινωνιών, η δυνατότητα τους να αναπτύσσουν δράσεις και πρωτοβουλίες που προστατεύουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, διασφαλίζοντας συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης μέσα στα όρια τους. Για να στηριχθεί το νέο εγχείρημα χρειάζονται ουσιαστικές κινήσεις που θα διασφαλίσουν σε βάθος χρόνου την οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α.. Πέραν από την απόδοση των παράνομα παρακρατηθέντων από την Πολιτεία πόρων που μας ανήκουν, πρέπει να υπάρξουν κι άλλες ρυθμίσεις. Μια από αυτές, είναι ο τερματισμός μιας απαράδεκτης κατάστασης, που είναι η μεταφορά αρμοδιοτήτων και λειτουργιών από την Κεντρική Εξουσία προς την Αυτοδιοίκηση, χωρίς να συνοδεύεται από την αντίστοιχη μεταφορά πόρων».

Μετάβαση στο περιεχόμενο