Σε εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών με θέμα τα αίτια και τη διαχείριση της κρίσης μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


 
Για τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης.
|download file .jpg 86KB|


 
|download file .jpg 87KB|


 
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών για τα αίτια και τις προοπτικές εξόδου από την κρίση.
|download file .jpg 132KB|


Για την κοινωνική και ιατρική πρόνοια εν καιρώ κρίσης αλλά και για τις δυνατότητες για έξοδο από αυτή, μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα: «Τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και προτάσεις για την υπέρβασή της».


Ο κ. Πατούλης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου σε επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής στήριξης των αδυνάτων.


Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, που παρά τις σημαντικές μειώσεις σε προσωπικό φιλοξενούν 1.000 παιδάκια με τροφεία ιδιαίτερα χαμηλά για την ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας, τα καθημερινά γεύματα αγάπης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο που προσφέρει ο Δήμος στους ασθενείς οικονομικά συμπολίτες μας, αλλά και στις δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που παρέχει το Δημοτικό Πολυιατρείο σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ανέργους, ανασφάλιστους κ.α.


«Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης αυτής, βλέπουμε να καταλύεται το κράτος πρόνοιας, να μειώνονται οι κοινωνικές παροχές, να αμφισβητείται η δημόσια δωρεάν Υγεία και παιδεία, ενώ η ανεργία πλήττει πάνω από 1.000.000 συμπολίτες μας. Κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις αμφισβητούνται ή και καταρρέουν από τη μια μέρα στην άλλη. Για αυτό και στις μέρες μας η πρόνοια αναμφισβήτητα είναι ο τομέας όπου χρειάζεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού να υπάρξει συνεργασία του Δήμου και των εθελοντών μας. Αξιοποιώντας την ευαισθησία των κοινωνικών μας εταίρων και της τοπικής μας κοινωνίας, με αρωγό εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας που έχουμε αναπτύξει ως Δήμος, αλλά και τους εθελοντές μας που είναι οι στυλοβάτες των προνοιακών δομών του Δήμου μας προσφέροντας σε καθημερινή βάση εθελοντική εργασία σε διάφορες προνοιακές δομές μας. Στη συνεργασία αυτή βασιζόμαστε, μετά και τη μη ανανέωση, με απόφαση της Πολιτείας των συμβάσεων του προσωπικού για την κάλυψη του κενού στις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου μας» επεσήμανε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «μόνο ενδυναμώνοντας τον κοινωνικό ιστό, μόνο ενωμένοι, μόνο όταν σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον θα τα καταφέρουμε, και θα ανοίξουμε το δρόμο για μία καλύτερη κοινωνία, για ένα ελπιδοφόρο «αύριο» και έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενεές».


Τα αίτια της κρίσης καθώς και προτάσεις για έξοδο από αυτή, παρουσίασαν και οι έτεροι ομιλητές της εκδήλωσης, όπως ο Δημήτρης Καζάκης, και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου. Για τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό που βρίσκεται σε κίνδυνο μίλησε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός, ενώ ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος, παρουσίασε την εν Χριστώ πνευματική ζωή ως τη βασική προϋπόθεση για υπέρβαση της κρίσης.


Στην εκδήλωση παρόντες ήταν οι δημοτικοί δύμβουλοι Βασίλης Μπαλάσης και Νίκος Αλεπούς. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο