Σε εγρήγορση ο μηχανισμός του Δήμου Αμαρουσίου για την προστασία του πράσινου της πόλης από τις πυρκαγιές.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: ‘Σε κατάσταση συναγερμού όλες οι δυνάμεις του Δήμου. Ζητάμε όμως ενίσχυση από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας’.


Σε κατάσταση συναγερμού έχει θέσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης το μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου, θέλοντας να προφυλάξει το πράσινο της πόλης και κυρίως το Δάσος Συγγρού και τα ρέματα της πόλης από την εκδήλωση πυρκαγιών.


Στα πλαίσια αυτά υπήρξε άμεση κινητοποίηση του προσωπικού και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ρέμα Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στο ύψος της οδού Ειρήνης με την Κυπρίων Αγωνιστών. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν τρεις υδροφόρες του Δήμου Αμαρουσίου, μαζί με άλλες τρεις υδροφόρες από τους όμορους Δήμους Μελισσιών, Βριλησσίων και Νέας Πεντέλης και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.


Ο κ. Δήμαρχος Αμαρουσίου, με αφορμή την πυρκαγιά αυτή και έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την αποτελεσματική φύλαξη του Δάσους Συγγρού, που αποτελεί μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για όλο το Λεκανοπέδιο, έκανε την παρακάτω δήλωση:


« Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για να προλάβει την εκδήλωση φαινομένων πυρκαγιάς τόσο σε χώρους πρασίνου της πόλης μας, όσο και σε γειτονικούς Δήμους. Με δεδομένο όμως ότι φαίνεται πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή μας, ζητούμε από την Πολιτεία να ενισχύσει τα μέτρα φύλαξης των χώρων πρασίνου της πόλης μας. Και ιδιαίτερα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητούμε να μας διαθέσει προσωπικό και μέσα, προκειμένου μαζί με τους δικούς μας δημοτικούς υπαλλήλους και τα οχήματα που διαθέτουμε να αναλάβουμε το δύσκολο έργο της προστασίας του Δάσους Συγγρού και των ρεμάτων της πόλης. Καλούμε επίσης τους πολίτες να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια μας και να καταγγέλλουν άμεσα οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια υποπίπτει στην αντίληψή τους. Η προστασία του πρασίνου είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο