Σε δημόσια διαβούλευση στο Μαρούσι η κυκλοφοριακή μελέτη για την οδό Βύρωνος

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης με τον Δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ματσούκη, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κυκλοφορίας και Συγκοινωνίας Γ. Ζήκο και τον Αντιδήμαρχο Πεύκης Μ. Κυδωνάκη κατά την παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης της οδού Βύρωνος.
|download file .jpg 55 KB|Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης παρουσιάζει στους εκπροσώπους των συλλόγων και τους κατοίκους τα βήματα που προηγήθηκαν έως την   ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης της οδού Βύρωνος.
|download file .jpg 86 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλο, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους.
|download file .jpg 53 KB| 


Σε ενημερωτική εκδήλωση για τους κατοίκους του Αμαρουσίου, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, παρουσιάστηκε η μελέτη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Βύρωνος.
Η μελέτη εκπονήθηκε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ματσούκη, μετά από κοινή ανάθεση των Δήμων Αμαρουσίου και Πεύκης.


Παράλληλα με την εκδήλωση, η κυκλοφοριακή μελέτη της οδού Βύρωνος έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες και των δύο Δήμων για δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες. Η διαβούλευση θα διαρκέσει όσο χρειασθεί, προκειμένου να δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ αυτήν.


Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης  τόνισε ότι «η αναβάθμιση της λειτουργικότητας κάθε γειτονιάς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου. Με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνουμε στοχεύουμε οι γειτονιές της πόλης μας να αποκτήσουν ξανά το ανθρώπινο και φιλικό τους πρόσωπο.
Η μελέτη της οδού Βύρωνος εντάσσεται σε αυτές τις πρωτοβουλίες.»
Παράλληλα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει από τον Οκτώβριο του 2007 για την οδό Βύρωνος έως την σημερινή παρουσίαση της μελέτης, με αφετηρία όπως υπογράμμισε «την αντίληψη πως ορισμένα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνον στα όρια του Δήμου μας, αλλά απαιτείται γι’ αυτά διαδημοτική συνεργασία και συνεννόηση και στο ζήτημα της Βύρωνος η διαδημοτική συμφωνία είναι απαραίτητη.
Με την Πεύκη που είναι όμορος Δήμος συνεργαζόμαστε στενά, γιατί υπάρχουν πολλά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, πέραν των κυκλοφοριακών.»


Στην εκδήλωση έγιναν τοποθετήσεις από κατοίκους και εκπροσώπους συλλόγων, ενώ ζητήθηκε να παραταθεί ο χρόνος της δημόσιας διαβούλευσης πέραν τις 15ης  Φεβρουαρίου 2010 που αρχικά είχε καθορισθεί, κάτι που έγινε αποδεκτό από τους Δημάρχους Αμαρουσίου και Πεύκης.         
                           
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Μ. Μαραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Καρλαύτης και Ρ. Χαλιώτη , ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κυκλοφορίας και Συγκοινωνίας Αμαρουσίου κ. Γ. Ζήκος  ο υπεύθυνος επί των Τεχνικών Έργων κ. Ν. Γαρδέλης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης και Αλληλεγγύης κ. Γ. Πουλόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πεύκης κ. Μιχάλης Κυδωνάκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο